Sport

2016.10.01. 17:43

Leánykérés és nyögvenyelős siker

Veszprém – Nem volt igazán meggyőző a Telekom Veszprém játéka, de a lényeg a két pont. A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a svájci Schaffhausen ellen a szurkolók is többször kinyilvánították, hogy bizony ennél jobb teljesítményre számítanak.

B. Virág Rita

Telekom-Schaffhausen 32:28 (16:15)

Veszprém, 5000 néző. V.: Harabagium Stanescu (románok). Telekom Veszprém: Alilovic – GAJIC 6, Nagy 3, Palmarsson 3, Nilsson 3, ILIC 7 (3), Ugalde 3. Csere: Schuch, Terzic, SULIC 4, Chema, Ancsin 1, Kopljar 2. Edző: Javier Sabate. Kadetten Schaffhausen: Marinovic – Tominec 3, Szyba 3, Bliznac, Graubner, Császár 2, LINIGER 6 (3). Csere: MAROS 7, Koch 3, Pendic 1, Brannberger 3. Edző: Lars Walther.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

A legrangosabb sorozatban először szerepelt hazai pályán a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese. A Bajnokok Ligájában kötelező győzelemre készült a svájci Kadetten Schaffhausen ellen.

A veszprémiek közül két szélsőt, Gulyás Pétert és Iváncsik Gergőt sem nevezte Javier Sabate, de a a betegségéből lábadozó Ivan Sliskovic és az ujjtörése miatt Lékai Máté sem léphetett pályára.

A svájci bajnok alakulatában játszik az exveszprémi Császár Gábor, aki az első fordulóban tizenegy gólt vágott a dán Silkeborgnak, ám így sem tudta győzelemhez segíteni övéit, hazai pályán 24:25-re  kaptak ki. A bemutatásnál aztán kiderült, „Csaszi" továbbra is nagy kedvence a veszprémieknek, óriási tapsot kapott az irányító.

Az idei évben negyven éves a bakonyi klub, s ebből az alkalomból fantasztikus kisfilmmel készült az egyesület, az elmúlt évtizedek legnagyobb sikereit elért csapatok fotóiból. Aki lemaradt volna róla, annak nem kell aggódni, az idényben minden nagy meccs előtt látható lesz.

A nézők kissé nehezen lendültek bele a szurkolásba, nem úgy Gajic, aki gyorsan felavatta Marinovicot. Tominec egyenlítését követően Maros szerzett vezetést a svájciaknak, ám Gajic pillanatok alatt behozta a lemaradást (6. perc: 2:2).

Gajic már háromnál járt a 9. percben és ezzel először vezetett a Telekom. Felváltva estek a gólok, na hazaiak védelme egyelőre nem a megszokott színvonalon teljesített, így fordulhatott elő, hogy újra és újra egyenlített a Schaffhausen.

 

A félidő derekához közelítve az első kivédekezett svájci támadást követően Ugalde mutatta meg, milyen elképesztően gyors (14. perc: 8:6). Ilic pompás bejátszásából pedig Nilsson is megszerezte második találatát, és 9:6-nál a vendégek időt kértek.

Gajic minden labdát a kapuba vágott, és Ilic megkezdte a gólok gyártását (11:8). Maros és Szyba hozta közelebb a Schaffhausent Ilic kiállításakor, sőt egy eladott labdát követően Tominec ki is egyenlített. Egyelőre eléggé hullámzott a Telekom játéka, a nézők többször is nemtetszésüket fejezték ki. Nagy és Gajic próbálta rendezni a sorokat, Liniger hetesből szépített, majd Ancsin vágta a lasztit Marinovic kapujába. Újabb Liniger hetest követően a jobbátlövő aztán mehetett is pihenni, miután Pendicet két kézzel ziccerben meglökte (15:15). Az utolsó másodpercben Sulic vette vissza a vezetést. A szövegelő Nagy a szünetre vonulva megkapta második két perces büntetését.

A szünetben megható jelenetnek lehettünk szemtanúi, az egyik drukker a középkörben kérte meg barátnője kezét, akivel egyébként 22 éve együtt él.

Kettős hátrányban kezdte a második játékrészt a Veszprém, Szyba néhány másodperc alatt túl is járt a bakonyi védelem eszén. Kopljar sem volt már gól nélkül, azonban a két találatnyi előny egyáltalán nem tűnt megnyugtatónak (18:16).

Apró hibák miatt a Schaffhausent nem tudta leszakítani a hazai együttes (19:18), Alilovic két védése azonban jókor jött, előbb Ilic, majd Gajic nevét ordította a Veszprém Aréna közönsége (39. perc: 22:18).

A hajrához közeledve megint a Schaffhausen pillanatai következtek, 24:20-ról egyre jött fel a gyengén védekező piros mezesekhez képest. Nagy vissza is tért a hajrára, s neki köszönhetően a védelem kissé magára talált. Nagy és Ilic is eredményes volt (29:25), s az 53. percben  időt kértek a vendégek. A rövid tanácskozás sem segített a Schaffhausenen, amit nem is bántunk, Nagy és Nilsson újabb góljaival már megnyugtató volt a különbség a zárásra (31:26). Ugyan a vendégeknek sikerült szépíteni, ám Ilic időntúli hetesével végül 32:28-ra hozta a kötelezőt a Telekom.

Javier Sabate: - Kiválóan játszott a Schaffhausen, hosszú támadásokat vezetett, megpróbált altatni bennünket. Az első félidőben mutatott támadó játékkal elégedett vagyok, és a védekezés is úgy, ahogy rendben volt. A második játékrészben összeállt a védekezés, Gajic kifejezetten jeleskedett a gyors leindítások terén. Voltak problémáink a rotációval, a sérülések miatt, ezért fordulhatott elő, hogy a végén Sulic már balszélsőt játszott. Egyre magabiztosabbak vagyunk, de tudjuk, hogy ebben a csoportban minden pontért meg kell küzdeni.

Dragan Gajic: - Nagyon fontos győzelmet arattunk. A Bajnokok Ligájában nincsenek már könnyű ellenfelek, a Schaffhausen megérdemelten szerepel a BL-ben, megküzdöttünk a két pontért. Úgy érzem, ma a jobb védekezés döntött a javunkra, amikor ez összeállt, akkor sikerült könnyű gólokat szerezni. Egyedülálló ilyen atmoszférában kézilabdázni, köszönjük a szurkolóknak.

Lars Walther: - Büszke vagyok a csapatomra, kifejezetten jól játszottunk. Az volt a célunk, hogy játsszunk egy jó meccset, ez sikerült is megvalósítanunk. A taktikát, amit elképzeltünk, meg tudtuk valósítani. Fegyelmezetten kézilabdáztunk, elégedett lehetek, hiszen a tanítványaim közel 100 százalékos teljesítményt tudtak nyújtani.

Császár Gábor: - Nekem ez egy szuper élmény volt, már a harmadik csapattal játszhattam itt ellenfélként. Hálás vagyok a veszprémi közönségnek, nem mindennapi élmény volt, ahogy fogadtak. Nagyon köszönöm és külön öröm, hogy ezt az egész családom láthatta. Nagyon jól éreztem magam, sok ismerős arccal találkoztam. A meccsről még elmondanám, az 50. percig az utolsó erőnkig küzdöttünk, az utolsó tíz percben azonban már nehezebben ment a játék, de mi egyáltalán nem vagyunk szomorúak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!