Sport

2016.02.21. 18:42

Lecsaptak a füredi nehézbombázók

Balatonfüred – A Csurgó elleni kupasiker után újabb nagy vetélytársát győzte le a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata. Jöttek a nehézbombázók, nem volt esélyük a vendégeknek.

Horváth Gábor

BKSE-Tatabánya 31:27 (15:11)

Balatonfüred, 700 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori 1, KASPAREK 7, Szöllősi 2 (1), Bánhidi 2, ZDOLIK 8, Bóka 2. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gyene 1, LIGETVÁRI 4 (2), Gerdán, Kemény 1, GYŐRI 3, Németh, Törteli. Edző: Csoknyai István.

Tatabánya: Mijatovic – CRNOGLAVAC 6, HARSÁNYI 5 (1), Katzirz, Mazák 2, Bodó 3, Vujovic 4 (3). Csere: Borbély (kapus), Diaz 2, Dénes 1, Juhász 2, Vaskó 1, Gábor 1, Törő. Edző: Vladan Matic.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 5/4.

Rengetegen voltak kíváncsiak az esztendő első hazai tétmeccsére Balatonfüreden, ahol telt ház és kiváló kézilabda hangulat fogadta a csapatokat A BKSE egy kihagyott hetessel kezdett (Gyene próbálkozását védte Mijatovic), de aztán átvette a kezdeményezést. Néhány perccel később a Tatabánya egyenlített, 4:4.

Zdolik talált be, majd Fazekas bravúrja után Gábori lőtt indításgólt, 11. perc: 6:4. Gyorsan nőtt a füredi előny, remekül védekeztek a hazaiak, 8:4-nél Matic időt kért. A folytatásban Bodó szépített, majd Harsányi hozta közelebb a vendégeket, 20. perc: 9:6.

Kasparek remek napot fogott ki, a cseh légiós gyorsan eljutott három gólig. Szöllősi hetesét védte az exfüredi Borbély, ennek ellenére Ligetvári visszaállította a négygólos különbséget. Zdolik is megszerezte harmadik találatát, tartotta előnyét a Füred. A félidő végén Kasparek volt eredményes.

A második játékrész két vendégtalálattal kezdődött, ám a hazaiak gyorsan javítottak, 18:14. Szöllősi ötre hizlalta az előnyt, Harsányi szépített, 42. perc: 20:16.

Zdolik megszerezte ötödik találatát, 22:17-re vezetett a Balaton-parti csapat. Hiába próbálkozott a Tatabánya, nem sikerült felzárkóznia. Zdolik után Kasparek vállalta magára a gólgyártást, 49. perc: 25:19. Matic időt kért.

A folytatásban Fazekas kivédte Vujovic büntetőjét. Magabiztosan vezetett a Füred, de a játékvezetők rövid időn belül Kaspareket és Gyenét is kiállították, kettős emberhátrányban volt a BKSE. Az 53. percben 27:21 volt az állás.

Semmi nem törte meg a hazaiak lendületét, Zdolik, majd Kemény volt eredményes, a hajrára minden eldőlt, mindkét pont a Füredé lett.

A BKSE jó védekezéssel alapozta meg játékát, s két nehézbombázója, Zdolik Bence, valamint Stanislav Kasparek vezetésével összességében könnyedén fektette két vállra a Tatabányát. Zdoliknak hosszú időre ez volt az utolsó találkozója, a válogatott átlövő lábát pénteken műtik.

Csoknyai István: - Nehéz, de nagyon sikeres héten vagyunk túl. Sérülések, betegségek nehezítették a dolgunkat. Ezzel együtt négy nap alatt sikerült a fő riválisainkat legyőzni, megyünk tovább.

Vladan Matic: - Közepes teljesítményre voltunk ma képesek, mert hét közben sokan bajlódtak betegséggel, vagy sérüléssel. A vége szorosabb lett, mint vártam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!