Sport

2012.03.06. 10:27

Legalább három jelölt van az angol szövetségi kapitányi posztra

Egy az FA-hez közeli forrás szerint a kiszemelt szakemberek nem mindegyike angol, nevek azonban még nem hangzottak el. A brit sajtó úgy tudja, az elsőszámú favorit Harry Redknapp, a Tottenham Hotspur vezetőedzője.

MTI/AP

"A következő lépés, hogy a listán szereplők számát a lehető legkisebbre csökkentsük, s csak olyanok legyenek rajta, akik elvállalnák ezt a feladatot" - mondta a jelöltlistáról David Bernstein, az FA elnöke, aki hozzátette, a lehetséges kapitányok többsége szerződésben áll valamelyik klubbal, ezért a legvalószínűbb, hogy csak az idény végén jelölik ki Fabio Capello utódját. Ezzel együtt az FA első számú vezetője elképzelhetőnek tartja azt is, hogy megfelelő körülmények fennállása esetén hamarabb sor kerül a bejelentésre.

Az FA azért szeretné megvárni a Premier League jelenlegi idényének végét, hogy ne okozzon zavart egyik klubban sem a kinevezéssel. A szigetországi bajnokság május 13-án zárul, azaz kevesebb mint egy hónappal a június 8-án kezdődő, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság előtt, melyen szerepel a háromoroszlános válogatott.

Fabio Capello február 8-án mondott le a szövetségi kapitányi posztról, miután a csapatkapitányi pozíciót illetően összeütközésbe került a szövetséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!