férfi kézilabda NB I

2019.09.28. 20:06

Legyőzte az Egert a Balatonfüredi KSE

Könnyedén tartotta otthon a pontokat a Balatonfüredi KSE szombaton a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

20190929 Balatonfured Bajnoki kézilabda mérkőzés Balatonfüredi KSE (kék) - SBS-Eger (piros) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

BKSE-Eger 32-25 (16-13)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Pedro 3 (2), Kemény 3, TOPIC 4, SHYNKEL 4, SZÖLLÖSI 4, Bóka 1. Csere: BŐSZ 1, Andó (kapusok), MÁTHÉ 5, Stevanovic 2, Németh 1, Jimenez 2 (1), Déber, Ág 2. Edző: Csoknyai István. SBS-Eger: Cvetkovski – Lezák 4 (2), Tóth A. 1, SCHMID 5, FÜZI 7, Bernatonis 2, Molnár 2. Csere: Moscoso (kapus), Kiss, RÉDEI 3, Papp, Mándy, Tóth R. 1 (1), Szepesi. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 10, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3.

Szezonbeli második hazai meccsére készült a Balatonfüredi KSE, amely az alaposan átalakult Egert fogadta.

Shynkel két góllal kezdett, a BKSE azonnal átvette a kezdeményezést. Fazekas Nándor sajnálatosan gyorsan megsérült a kapuban, a helyére érkező Bősz Dániel hetest védett. Felkeményedett a hazaiak védekezése, a Füred sorra lőtte a könnyű gólokat, s a 11. percben, 6-2-nél a vendégek időt kértek.

A folytatásban felváltva estek a találatok, a vendégeknél Füzi Dániel csipkedte magát, s gyorsan eljutott négy gólig.

A 20. percben 12-8-at mutatott az eredményjelző. Két gólra feljött az Eger, miután a fürediek több technikai hibát is elkövettek (25. perc: 13-11), Csoknyai István időt kért.

A BKSE nem tudta visszahozni hatékony védekezését, így háromgólos előnnyel mehetett pihenőre a házigazda.

Az Eger szünet után is folytatta bátor, olykor ötletes játékát, a hazaiak képtelenek voltak igazán felpörögni, 37. perc: 20-17.

A folytatásban még közelebb férkőztek a hevesiek, két gólra olvadt a különbség. Szöllősi találatát követően Bősz lőtt gólt az üres egri kapuba, 23-19.

Megrázta magát a Füred, amely hat találatra növelte előnyét, 48. perc: 25-19. Az Eger hosszú góltalansági sorozatot tört meg, de már csak a szépítésért tudott küzdeni.

Kemény gólja zárta a meccset, végül magabiztosan, héttel nyertek a fürediek.

Csoknyai István: – Örülök a győzelemnek, a 32 lőtt gól nem rossz, kicsit többet kaptunk, mint kellett volna. Építjük tovább fiatal csapatunkat.

Tóth Edmond: – Sajnos védekezésben nem tudtuk azt nyújtani, amit kellett volna. Az első játékrészben voltak jó periódusaink, a második félidőben viszont már csak futottunk az eredmény után. Megérdemelten nyert a Füred.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában