győzelem

2019.05.14. 19:36

Lezárult az alapszakasz – Uralta a játékot a Telekom Veszprém

Az első pillanattól fogva uralta a játékot a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese a kiesőjelölt Cegléd ellen az alapszakasz utolsó találkozóján, győzelméhez kétség sem férhetett.

B. Virág Rita

Telekom Vp.-Cegléd 41-28 (22-10)

Veszprém, 1635 néző. V.: Héjja, Kónya. Telekom Veszprém: Sterbik – Marguc 6, Tönnesen 1, Blagotinsek, Terzic, Ilics 3, Strlek 5. Csere: Mikler (kapus), Mahé 5 (2), Nilsson 3, Nenadics 5, Szuharev, Melnyicsuk 2, Szűcs 2, Gajic 7, Manaszkov 2. Edző: David Davis.

Ceglédi KKSE: Mossilov – Pocsai 3 (1), Schaffer 1, Davidovics 6, Spekhardt 2, Gábor 1, Hódi 1. Csere: Aleksza, Koncz (kapusok), Juhász 3, Mikita 4, Vuckovics, Müller 2, Szabó 5. Edző: Nagy Károly.

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/2.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Nagy László, Borut Mackovsek, és Lékai Máté is pihenőt kapott az utolsó alapszakaszbeli mérkőzés előtt a kiesőjelölt ellen.

Sterbik védéseivel indult a találkozó, előbb Tönnesen, aztán Marguc lódult meg (2-0). Utóbbi ráadásul 800. találatát jegyezte a veszprémi színekben.

A hazaiak nagy iramot diktáltak, és bár eleinte több hiba is becsúszott a játékba, a 8. percben 5-2 állt az eredményjelzőn.

A vendégek nem igazán tudtak kibontakozni, kiszámítható támadásokat vezettek, s a veszprémi védők azonnal gyors indításokkal büntettek. Gasper Marguc a 11. percben már az ötödik gólját szerezte.

Sterbik kottából olvasta a ceglédi próbálkozásokat. Negyedóra játék után máris tíz gólosra hízott a különbség (13-3).

Tönnesen kicsit durvábban ragadta meg az egyik ceglédit, amiért a játékvezetők kiállították, hátha érdekesebbé válik a csata. Hét perces gólcsendet tört meg Mikita, majd Davidovics is betalált, de Nenadics és Mahé páros lefutása után utóbbi visszaállította a kétjegyű differenciát (15-5).

A félidő hajrájában Szűcs, Melnyicsuk és Szuharev is pályára lépett.

A szünet után Mikler váltotta Sterbiket, a szélen pedig Manaszkov és Gajic érkezett. A Veszprém továbbra sem állt le, komolyan vette a találkozót, így az olló egyre nyílt (40. perc: 29-13).

A Cegléd 5+1-es védekezést is kipróbált, azonban a Telekomot így sem tudta zavarba hozni. Az utolsó tíz perc 35-20-as állásról vette kezdetét. A végére az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség, és eléri-e a Telekom a negyven találatot. A Cegléd ezeket a perceket megnyomta, Szabó és Davidovics is kitett magáért. Szűcs lőtte meg a 40. veszprémi gólt.

David Davis: – Elégedett vagyok a játékosaimmal, különösen annak fényében, hogy októberben, amikor átvettem a stafétát, akkor a gyengébb alakulatok ellen nem igazán tudott felpörögni a társaság. Most már nem így van, a kisebb csapatok ellen is igen motiváltak vagyunk. Nyomás nélkül készültünk eddig, péntektől azonban megkezdjük a felkészülést a bajnoki döntőre és a Final Fourra.

Dragan Gajic: – Jó meccset játszottunk, komoly tempót diktáltunk. Mindenki lehetőséghez jutott. Lezártunk egy szakaszt, most mindannyian boldogok, motiváltak vagyunk, és izgatottan, nagy ambíciókkal várjuk a szezon utolsó kihívásait. Ebben a pillanatban jó érzésekkel várom az előttünk álló időszakot és olyan, mintha egy új szezon indulna péntektől.

Nagy Károly: – Amíg a komplett sorát játszatta a Veszprém, addig sansztalanok voltunk. Amikor beálltak a fiatalok, akkor mi könnyebben tudtunk gólt szerezni. Egészen más dinamikával játszott ellenfelünk. A profik játszottak az út elején járó alakulat ellen. Sportszerű mérkőzés volt, de két játékosom is megsérült, de azért, mert a fizikai különbséggel még nem tudtak mit kezdeni.

Szabó Bence: – Az első félidőben felállt fal ellen nem igazán tudtunk gólt szerezni. Főleg a szélsőik villogtak, sok gyors gólt szereztek. A második játékrészben, amikor több fiatal került pályára ellenfelünknél, fel tudtuk venni a versenyt nagynevű riválisunkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában