Sport

2011.09.24. 08:31

Litkey szólóban is remekelt

Balatonfüred – Célba ér a péntek délben elrajtolt a TBS Nagydíj, amelyet 11. alkalommal rendezett meg Fa Nándor és csapata. Az egyszemélyes tókerülő vitorlásverseny leggyorsabbjai ezekben a percekben futnak be a Balatonfüredi Yacht Clubba.

Németh F. Bernadett

Böröcz István, a klub igazgatója elmondta: pénteken délben 23 vitorlás vágott neki a víznek, s kerüli meg a lehető legszélesebb körben a Balatont. Az első szombaton 10 óra magasságában fut be a kikötőbe: Litkey Farkas a Code 8-cal.

Az éjszaka különösebb esemény nélkül telt, csendes, jó időben vitorlázhattak a résztvevők. A hajók az esti órákig folyamatosan érkeznek a célba.

Az idei versenytől csak és kizárólag a 8 méter nyitott hajóinak rendezik a TBS Nagydíjat. Három versenyzőt a szervezők szeretnének a jövőben minden évben meghívni.

„Egy olyan hazai felnőtt versenyzőt, aki megfellebbezhetetlenül beírta magát a legjobbak közé és jelenlétével húzóerőt gyakorol a többire, megtiszteltetés egy mezőnyben vitorlázni vele, egy olyan fiatal versenyzőt, aki tudásával, tehetségével méltó a bizalomra, és egy olyan sokat teljesített, ismert külföldi szaktekintélyt, akitől mindnyájan tanulhatunk. Az idei évben meghívottjaink a fenti sorrendben: Majthényi Szabolcs, Bakóczy Róbert, Michel Desjoyeaux.

A meghívottak nevezési díját a rendező átvállalja, őket a verseny kiemelt szakmai vendégeinek tekintjük.”- tudatta Fa Nándor, aki szerint a versenyt – többek között – azért rendezik meg, hogy  a versenyszerű vitorlázás rendezettebb, eredményesebb legyen, hogy az egyszemélyes versenyvitorlázás népszerűbb legyen, hogy a versenyvitorlázás ne csak úgy éljen a fejekben, hogy osztályhajókkal bóják körül ki a jobb, s  hogy a vitorlázó teljesítmény ne úgy jelenjen meg az emberek fejében mint sok pénzért megvehető áru, hanem mint a tudás és a munka eredménye.


További részletek a verseny honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!