Sport

2010.08.27. 15:38

Lombard: Reális győzelem?

Pápa - A parázs Haladás elleni derbi után Kaposvárra kirándul a futball NB I-ben szereplő Pápa. Véber edző szerint reális esély van a győzelemre, amiből a két góllal debütáló Goran Marics is tevékenyen venné ki a részét.

Sikos Gábor

A Szombathely ellen aratott hőn áhított győzelem lökést adhatott a Lombard Pápának, amely ezúttal Kaposváron próbál szerencsét. A két csapat tavalyi bajnoki mérlege abszolút kiegyenlített, mindketten 3:1 arányban tartották otthon a három pontot.

- Egy győzelem mindig jót tesz egy csapatnak, de a Haladás elleni három pont akkor lesz igazán értékes, ha most szombaton is nyerni tudunk. Igazából ezek azok a mérkőzések - nem lebecsülve a Kaposvár erejét -, amelyeken van keresnivalónk, és nyugodt szívvel kijelenthető, a győzelemért utazunk. Masszív csapattal találkozunk, amelyik saját pályáján is inkább a védekezésre koncentrál és a kontrákra építi a támadásait. Éppen ezért bízom benne, hogy a mi támadójátékunk dominál majd - értékelte az előttük álló feladatot Véber György, aki kitért a Haladás elleni rangadón két gólt jegyző friss igazolásra, Goran Maricsra is.  

- Komoly egójú játékos. Pontosan tudja, miért jött ide és mit várunk el tőle. Úgy vélem, mindenképpen erősödött vele a csapat támadójátéka. Nála úgy érzem, csak az a kérdés, hogy hányszor kerül helyzetbe egy mérkőzésen, mert a ziccereket nagyon jó százalékban tudja kihasználni - mondta új játékosáról a tréner, aki elárulta, a csatár leigazolása nem volt éppen szokványos folyamat. Goran ugyanis nem volt hajlandó próbajátékra, meg sem mutatta magát a tárgyalások idején. Véber György éppen ezért sokat vár tőle, de a labdarúgónak is vannak elvárásai magával szemben.

- Örülök a jó kezdésnek, két gól, három pont - kezdte a Naplónak adott nyilatkozatát a szerb születésű Goran Marics.

- Minden meccsen azon leszek, hogy betaláljak és a csapatot minél feljebb repítsem a tabellán. A gólokat illetően nem mondanék konkrét számot, de decemberre szeretnék annyiszor betalálni, hogy ott legyek a bajnokság legjobb mesterlövészei között.

A csatár elárulta, hogy első találata után barátjához és testvéréhez, Markóhoz futott ki ünnepelni a tribünhöz, aki családjával Szerbiából jött át megnézni pápai bemutatkozását.

A pápai szurkolók pedig alig várják, hogy a szombat este hétkor kezdődő Kaposvár elleni bajnokin újabb gólokkal örvendeztesse meg őket a szerb csatár.
 
Mészáros és Szabó a REAC-nál
 
Granát Balázs után két másik játékosától is elköszönt a Lombard a keretszűkítés miatt. Azonban Szabó Zsoltról és Mészáros Márkról nem végleg mondott le a klub. A fejlődésük szempontjából fontos, hogy állandó játéklehetőséget kapjanak, így november 30-ig kölcsönadták őket az NB II-ben szereplő REAC-hoz.

A korábbi válogatott védő, Mátyus János által dirigált alakulat a másodosztály keleti csoportjában szerepel, és jelenleg az utolsó előtti helyen áll a tabellán. A klubnál egyértelmű erősítésként könyvelik el a két pápai focistát, és remélik, a gyenge bajnoki rajt (egy döntetlen, egy vereség) után megindulnak felfelé.
 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!