Sport

2012.04.03. 09:58

London 2012: Nagy László spanyol színekben kézilabdázhat az olimpián

Nagy László, a magyar ex-válogatott kézilabdázó közel jár ahhoz, hogy a londoni olimpián spanyol színekben lépjen pályára.

MTI

Erre az kínál módot neki, hogy - az AS spanyol sportnapilap keddi száma szerint - az ibériai ország Legfelső Sporttanácsa (CSD) támogatja az FC Barcelona magyar átlövőjének honosítását. Az újság úgy tudja, hogy a CSD a 2000 óta a katalánok elitcsapatában játszó Nagy László spanyolosításával egyetértő hatósági átiratot nemrég megküldte a spanyol igazságügyi minisztériumnak, és a honosítási eljárás hamarosan lezárul.

"A hivatalos út a végéhez közeledik, a dolog nagyon előrehaladott állapotban van, és a szándék az, hogy a londoni olimpián a spanyol válogatott tagjaként küzdhessen, de persze ehhez előbb a nemzeti csapatnak e hét végén sikerrel kell vennie az olimpiai selejtezőt" - idézte az AS az ottani kézilabda-szövetség egyik - meg nem nevezett - képviselőjét, aki szerint a 31 éves, posztján 2011-ben a világ legjobbjának megválasztott balkezes átlövő "nyilvánvalóan nagy erősítést jelentene".

Nagy legutóbb 2009. június 21-én szerepelt a magyar válogatottban, így londoni ötkarikás részvételének elvi akadálya nincs, hiszen a nemzetközi sportági szövetség (IHF) szabályai szerint három év szünet kell ahhoz, hogy valaki más ország színeiben játszhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!