Sport

2009.10.20. 10:12

Löw és Hoeness háborúja Müller miatt

Berlin - Nincs szerencséje Joachim Löwnek, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a klubvezetőkkel.

MTI

A német válogatottat a dél-afrikai világbajnokságra kijuttató sikeredzőnek ezúttal a Bayern München nagyhatalmú menedzserével, Uli Hoenessel gyűlt meg a baja.

Az egykori kiváló labdarúgó - aki a hetvenes évek válogatottjában a legnagyobbak közé tartozott - ugyanis kifogásolta, hogy Löw szemet vetett a bajorok ifjú tehetségére, Thomas Müllerre.
   
A 20 esztendős Thomas Müller a Luis van Gaal vezette Bayern egyik legnagyobb sztárjának számít, aki az elmúlt mérkőzéseken a sokáig sérült Toni, a klubjában egyformán szürke Klose és Gomez helyett ontja a gólokat.

Szakértők szerint rendkívüli tehetségnek számít, sokan még azt is megkockáztatják, hogy a másik Müller, a hajdani "gólvágó" Gerd Müller méltó utóda lehet.
   
Ezek után nem is csoda, hogy a kapitány meghívta őt a világbajnokságra készülő keretbe, illetve a soron következő barátságos mérkőzésekre, és jelezte: ha az ifjú Müller tartja jelenlegi formáját, számít rá a jövő évi világbajnokságon.
   
Uli Hoeness, a Bayern München menedzsere azonban - általános meglepetésre - kifogásolta ezt. A szókimondásáról és hirtelen dühkitöréseiről is ismert menedzser ezúttal Löwnek támadt neki, felróva, hogy "aki már klubjában három gólt rúg, az meghívást kap a válogatottba".
   
A szövetségi kapitány nem hagyta magát, és - mint a keddi lapokból kitűnt - megüzente Hoenessnek, hogy Thomas Müller meghívásáról a Bayern München edzőjével, a holland Luis van Gaallal is egyeztetett. És az edző egyetértett vele abban, hogy a fiatal labdarúgó elég érett a válogatottban való megmérettetésre.
   
Sőt, Löw arra is emlékeztette a Bayern München menedzserét: Hoeness maga is 20 esztendős volt, amikor először ölthette magára a válogatott mezét.

És Franz Beckenbauer úgyszintén - emlékezett vissza Löw, arra pedig már az újságok hívták fel a figyelmet: minden idők egyik legnagyobb német labdarúgója, Uwe Seeler 17 éves korában debütált a német válogatottban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!