Tartalékos az ellenfél

2018.02.06. 20:30

Ma fél nyolckor Kielben lép pályára a veszprémi kézicsapat

Különösen fontos összecsapás vár a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesére a 2018-as év első Bajnokok Ligája-találkozóján.

B. Virág Rita

Ősszel 26:24-re nyert a Telekom Veszprém a THW Kiel ellen Fotó: Penovác Károly

A THW Kiel otthonában a harmadik hely megtartása a cél a mai meccsen.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém jelenleg a harmadik helyen áll a B jelű csoportban, hat győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel. Ez tizenhárom pontot jelent a magyar bajnoknak.

Aktuális ellenfele, a THW Kiel a negyedik pozíciót foglalja el, öt siker, egy döntetlen és négy fiaskó áll a statisztikákban a neve mellett, vagyis összesen tizenegy pontot szerzett.

Ősszel 26:24-re nyert a Telekom Veszprém a THW Kiel ellen Fotó: Penovác Károly

A Telekom és a Kiel szerdai találkozója azért is fontos, mert amennyiben a németek legalább három góllal nyernek, akkor helyet cserélhetnek a veszprémiekkel a tabellán. A magyar együttes célja így nem lehet más, mint a pontszerzés.

A THW Kiel meglehetősen foghíjas kerettel várhatja a szerdai összecsapást, több meghatározó játékos, köztük a csapat motorja, Domagoj Duvnjak is sérült. A horvát válogatott az Európa-bajnokságon sérült meg, és várhatóan még két hétig nem tud pályára lépni.

A német alakulat hivatalos honlapján arról is írnak, René Toft Hansen is maródi, és egyelőre kérdéses Christian Dissinger, Lukas Nilsson és Nikola Bilyk játéka is. Így előfordulhat az is, hogy a belső posztokon csupán egyetlen jobbkezes játékost, Miha Zarabec irányítót tudja bevetni Alfred Gislasson vezetőedző.

A THW Kiel oldalán ki-emelték, Petar Nenadic érkezésével tovább erősödött a magyar rekordbajnok kerete. A szerb irányítóért, akit a Bundesliga öt legjobb gólszerzője között tartanak számon, állítólag 500 ezer eurót fizetett a Telekom a Füchse Berlinnek. Tavaly ősszel Veszprémben 26:24-es veszprémi siker született, ahol Momir Ilic, a korábbi kieli játékos volt a legeredményesebb. Viszont meg kell említenünk a tavalyi szezonban lejátszott mérkőzést, ahol a Veszprém 27:25-re nyert a Kiel ottho-nában, s ezzel biztosította be a harmadik helyezést a csoportban.

Ljubomir Vranjes, a veszprémiek szakvezetője a Telekom Veszprém hivatalos oldalán arról beszélt, kifejezetten örül neki, hogy visszatér a Bajnokok Ligája a csapat életébe.

- A Kiel ellen játszani óriási kihívás, ám ugyanakkor remek móka is, hiszen mindig fantasztikus hangulat van az arénájukban. Alaposan felkészültünk, és a célunk természetesen a pontszerzés. Ezen a találkozón azt is kiválóan láthatjuk, hogy milyen szinten vagyunk az Európa-bajnokság után, hiszen mindössze egyetlen hetünk volt a felkészülésre. Bízom benne, sikerült megtalálnom a tökéletes egyensúlyt az edzések és a csapattagjaink regenerációra szánt ideje között. Remélem, a játékosaimban elég erő lesz megvívni ezt a találkozót – összegzett Vranjes.

Niklas Landin, a németek kiváló kapusa arról beszélt, a rajongók, a szurkolók különösen sokat segíthetnek nekik a céljaik elérésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában