kézilabda nb I

2018.11.03. 19:52

Magabiztosan hozta a kötelezőt a BKSE

Magabiztos sikert aratott a Balatonfüredi KSE szombaton hazai pályán a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Fotó: Balogh Ákos/Napló

BKSE-Cegléd 30-25 (16-12)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Altmár, Horváth. Balatonfüredi KSE: Fazekas – HORNYÁK 4 (2), Kemény 3, TOPIC 4, Ferreira 1, Szita 2, BÓKA 7. Csere: BŐSZ (kapus), Máthé 1, Semenov 1, ZDOLIK 5, Németh, Karvatski 1, Déber 1, Varga, Vajda. Edző: Csoknyai István. Veglédi KKSE: MOJSILOV – Pocsai 2 (1), ZOBEC 7 (4), JUHÁSZ 4, Szabó 1, GÁBOR 5, Hódi 1. Csere: Aleksza (kapus), Vuckovic 1, Radnic, Kecskeméti 2, Hajdu, Campar 1, Müller 1. Edző: Jakab László.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 7/5.

A remek formában lévő Füred azt a Ceglédet fogadta, amely két győzelemmel és öt vereséggel a tabella alsó részén foglalt helyet. A hazaiak kispadján Csoknyai István először ült bajnokin azóta, hogy felkérték a magyar válogatott irányítására.

 

Gyors gólgyártásba kezdtek a felek, egyik oldalon sem volt túl kemény a védekezés, 6. perc: 6-4. A Cegléd tapadt ellenfelére, de Bősz védése és Zdolik duplája után elkezdett nőni a különbség, 13. perc: 10-6.

A sok hiba miatt nem tudta tovább növelni előnyét a BKSE, sőt a vendégek faragtak hátrányukon, 25. perc: 13-10. A hajrában ötre hizlalta a differenciát a házigazda, az utolsó másodpercben viszont Gábor Bősz kapujába bombázott.

Lendületesen kezdte a második játékrészt a Füred, különösen Bóka és Topic volt elemében, Bősz pedig továbbra is remekül védett, 37. perc: 21-15.

A ceglédiek 24-17-nél időt kértek, hiába, mert tovább nőtt a hazai előny, amely a 45. percben tízre hízott, 27-17.

A hátralévő időben csak a hazai siker mértéke volt kérdéses. A vendégek példásan küzdöttek, s 7-1-es szériát produkálva zárkóztak, 28-24. Zdolik és Déber volt eredményes a végén, 30 gólt lőve, öt találattal nyert a BKSE.

Csoknyai István: – Mindkét csapatot dicséret illeti. A védekezéssel hadilábon állt a Cegléd és mi is, de a kapusok szenzációsan védtek. Támadásban megoldottuk a megbeszélteket, a védekezéssel nem vagyok elégedett, Bősz Daninak viszont nagy dicséret jár.

Jakab László: – Gratulálok a Balatonfürednek. Eleinte jól védekeztünk, kapusteljesítményünk is volt, azonban sok ziccert hibáztunk. Egy kis odafigyeléssel szorosabb lehetett volna a meccs, de Bősz nagyon jól védett.

Bősz Dániel: – Gratulálok a Ceglédnek, nem feltett kézzel, hanem teljes elánnal vetette magát a küzdelembe. A védekezéssel akadtak gondjaink, de sikerült fokozatosan felőrülnünk ellenfelünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában