kosárlabda

2019.06.19. 07:00

Magyar bajnok lett a Hoya PE Veszprém

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém B33-as kosárlabdacsapata magyar bajnoki címet szerzett.

B. Virág Rita

A magyar bajnok HOYA Pannon Egyetem Veszprém alakulata, balról: Szűcs Péter, Völgyi Marcell, Lógár Bence, Szabó Péter Fotó: a szervezők

Még mindig nem ért véget az idény a Hoya Pannon Egyetem Veszprém egyes kosarasai számára. A Szabó Péter, Völgyi Marcell, Lógár Bence, Szűcs Péter alkotta kvartett ugyanis megnyerte a B33-as magyar bajnokságot, így kvalifikálták magukat a július első napjaiban megrendezendő litvániai challenger versenyre.

De mi is az a B33? Az utcai kosárlabda egy speciális szakága, ahol három a három ellen zajlik a játék egy tizenötször tizenegy méter alapterületű pályán. A csapatok egy palánkra játszanak, a támadóidő 12 másodperc. A szabályok szerint az a csapat nyer, amelyik előbb eléri a 21 pontot, vagy tíz perc után jobban áll. Minden dobás egy pontot ér, a hármas viszont kettőt.

– Sokkal pörgősebb, dinamikusabb a játék, mint a hagyományos kosárlabdában, ezért végig nagyon észnél kell lenni – kezdte Szabó Péter, a magyar bajnok veszprémiek játékosa. – Nem lankadhat a figyelem, különben könnyen hátrányba kerülhet a csapat.

A 2018/19-es B33-as bajnokságban összesen huszonnégy együttes nevezett, az alakulatok az NB I/B piros, illetve zöld gárdáiból alakultak. Az alapszakaszt követően a legjobb tizenkét együttes került be az oroszlányi döntőbe.

Oroszlányban négy hármasba sorolták a résztvevőket, a HOYA a Péccsel és az MTK-val került össze. Innen két magabiztos győzelmet követően csoportelsőként jutott az egyenes kieséses szakaszba. A negyeddöntőben a Budapesti Honvéd sem jelentett akadályt, majd következett a házigazda Oroszlányi SE alakulata. Az OSE-val a rendes játékidőben döntetlenre végzett a Veszprém, majd hosszabbításban sikerült kivívni a döntőbe jutást.

– A negyeddöntő és az elődöntő is nagyon kemény, embert próbáló feladat elé állított bennünket. Nagy szívvel küzdöttünk és az utolsó pillanatig hittünk magunkban, így sikerült a fináléba jutás – magyarázta Szabó Péter.

A bakonyi együttes a döntőben a Széchenyi Egyetem Győr gárdájával mérhette össze erejét, felkészültségét és tudását. A Veszprém végül nagy csatában 21-18-ra nyert.

– Mindkét csapaton érezhető volt, hogy ez már az ötödik mérkőzése azon a napon. Végig kiélezett, szoros volt a csata, de a hajrát jobban bírtuk erővel és mentálisan is – hangsúlyozta az irányító.

A magyar bajnok HOYA Pannon Egyetem Veszprém alakulata, balról: Szűcs Péter, Völgyi Marcell, Lógár Bence, Szabó Péter Fotó: a szervezők

A magyar bajnoki arannyal a Hoya négyese jogot szerzett arra, hogy július 3-4-én a litvániai Kaunasban részt vegyen egy nagy, nemzetközi challenger tornán.

– Nagyon hosszú volt az idény, de mi még nem álltunk le. Megpróbálunk Litvániában is helytállni. Tudjuk, hogy erős ellenfelek várnak ránk, ám szeretnénk minél tovább jutni és bizonyítani, hogy a magyar csapatokkal is számolni kell – szögezte le Szabó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában