idén is elhozták a bronzérmet

2019.04.07. 15:35

Magyar Kupa: Hatalmasat kellett küzdenie a Csoknyai-csapatnak a sikerért

Nagyon mélyről jött vissza a Balatonfüredi KSE a kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében a Dabas ellen vasárnap, és az előző kiíráshoz hasonlóan idén is bronzérmet szerzett.

Horváth Gábor

A balatonfürediek (balra Szita Zoltán) szinte végig hátrányban voltak a mérkőzésen

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Dabas-BKSE 20-21 (13-10)

Debrecen, Főnix-csarnok, 4000 néző. V.: Altmár, Horváth. RotaChrom Dabas: HOLLÓ – Országh 1, Lepsényi, Simovic, BORSOS 4, Szöllősi Sz. 3, KEKEZOVITY 4. Csere: Pallag (kapus), Perisic 1, Bíró 2, Tokuda 1, HALÁSZ 3, Zakics 1 (1). Edző: Tomori Győző. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Hornyák 2, Máthé 5 (3), Szöllősz B. 2 (1), Topic 1, SZITA 6, BÓKA 3. Csere: Bősz (kapus), Ferreira, KEMÉNY 2, Semenov, Németh B., Déber. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 6/4.

Álmosan kezdett a Füred, amelynek négy és fél perc kellett az első gólhoz, 2-1. A dabasiak ellenben nagy elszántsággal vetették magukat küzdelembe, s ehhez kiváló védekezés párosult. Támadásban Perisicék lassították a játékot, de ha kellett, gyorsan megindultak a kontrákkal. Emellett Holló nagyszerűen teljesített a kapuban.

A balatonfürediek (balra Szita Zoltán) szinte végig hátrányban voltak a mérkőzésen Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A Balaton-partiak második találatát Máthé szerezte büntetőből a 10. percben, ekkor 4-2 volt az állás. Csoknyai Istvánnak nem sokkal később, 6-2-nél máris időt kellett kérnie. Ezután felzárkózott a BKSE, de aztán buta hibák után két gólt kapott a csapat.

A folytatásban ismét sikerült közelebb kerülniük vetélytársukhoz a füredieknek (9-7), azonban hamarosan ismét négy találatra nőtt a dabasi előny. Ugyanez volt a forgatókönyv a félidő hátralévő részében, végül hárommal vezetett a szünetben a Dabas.

A második félidőben folytatta ellenfele üldözését a BKSE, amely képtelen volt egyenlítésközelbe kerülni, 37. perc: 16-13.

Egészen a 47. percig, ekkor Szita egy gólra hozta fel csapatát. Sikerrel őrölte fel vetélytársát a Csoknyai-csapat, Máthé egalizált hetesből, 18-18. Bóka száguldott végig a pályán, és már a Füred vezetett. Tíz perc volt hátra. Holló megfogta Szita ziccerét, visszajött a meccsbe a Dabas.

Rendkívül izgalmas hajrát produkált a két alakulat. Bóka lopott labdát kulcshelyzetben, ám Holló védései miatt még az utolsó másodpercben is volt esélye a Dabasnak az egyenlítésre. Nem jött össze, a Füred ünnepelhetett.

Tomori Győző: – Tudtuk, hogy csak hibátlan játékkal van esélyünk a Füred ellen. Ez sokáig remekül működött, sok kiváló egyéni teljesítmény is akadt. Csak gratulálni tudok csapatomnak, amely nagyot kézilabdázott ma. Gratulálok a Fürednek.

Csoknyai István: – Nem tudtunk jól játszani, nem feküdt nekünk a Dabas kézilabdája. Igyekeztünk rendezni a sorokat, de továbbra is sok volt a hiba, a szívünk vitt előre bennünket, nagyot küzdöttünk. Ellenfelünk remek teljesítményt nyújtott, ami bronzot is érhetett volna, de azt gondolom, mi egy kicsivel jobban megérdemeltük a harmadik helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában