Sport

2016.11.16. 20:10

Majdnem izgalmas volt - Negyedóra alatt elintézte a Telekom a meccset

Budakalász, Veszprém - A mérkőzés a háromnegyedéig izgalmas volt, végül 22:32-re simán nyert a Telekom Veszprém a Budakalász otthonában a férfi kézilabda NB I-es mérkőzésen.

Piltman-Horváth Barbara

Budakalász-Veszprém 22:32 (11:12)

CYEB Budakalász: Váczi, Tamási (kapusok) - Halász, Czina, Koncz 3, Nagy, Holdos, Tóth 3, Józsa, Mazák 1, Sutka 6, Rédai 1, Völker, Bohács 7, Seminov 1. Vezető-edző: Horváth Attila.

Telekom Veszprém: Borbély, Mikler (kapusok) - Gulyás 4, Iváncsik 5 (1), Schuch, Kopljar 2, Aflitulin 2 (1), Ancsin 5, Terzic, Blagotinsek 1, Milasevic 5, Füzi 1, Schmid, Lékai, Ligetvári 7. Vezetőedző: Javier Sabaté.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Gulyás Péter kezdi megtalálni a sérülés előtti formáját, főleg a második félidőben lőtt sokat Archív fotó: Penovác Károly

Hétméteresek: 4/3, ill. 6/4. Már a kezdőcsapatban is lehetőséget kaptak a fiatalok a Veszprémnél, Borbély Ádám a kapuban, Blaz Blagotinsek és Inal Aflitulin, valamint Ligetvári Patrik is helyet kapott a kezdősorban.

A meccs elején három gólra lépett meg a Telekom a volt NB I-es játékosokkal teletűzdelt Budakalász otthonában, a 12. percben 4:7-re vezettek a vendégek Ancsin Gábor, Gulyás Péter és Inal Aflitulin jóvoltából.

Bohács Sándor nemcsak tartotta a lelket a hazai csapatban, de csökkentette is a budakalásziak előnyét, a 20. percben már 9:9-et mutatott az eredményjelző. A vendéglátóknak minden veszprémi gólra volt válaszuk, így a vendégek a 28. percben, 11:11-nél időt kértek. A félidőig csak Mirko Milasevic talált be, pedig Horváth Attila is időt kért még a harminc perc letelte előtt, így a szünetre 11:12-es eredménnyel mentek a csapatok.

A 41. percben még mindig csak két gól volt a Telekom előnye (17:19), Bohács Sándor továbbra is húzta a csapatát, nem könnyítette meg a vendégek dolgát. Új lendületet kaptak aztán a bakonyiak, a 46. perctől egymás után lőtték a gólokat, Blaz Blagotinsek, Inal Aflitulin és Gulyás Péter találataival kilenc perc alatt kilencgólos különbséget harcoltak ki, amit persze már nem tudott a hazai csapat behozni. A végeredményt időn túli hétméteressel Sutka Norbert állította be, 22:32-re simán nyert a héten második meccsét játszó Veszprém.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!