Sport

2006.06.13. 02:29

Majdnem nyolcon belül

Bécs (novi) - Mint ko-rábban már jeleztük, Kis Gergő nagyszerű teljesítménnyel, kitűnő orszá- gos csúccsal győzött a hétvégi nemzetközi úszóversenyen. Sajnos helyhiány miatt a részletekről nem tudtunk beszámolni, de most ezt pó- toljuk.Kis előbb a 200 pillangón csapott elsőként célba, majd a verseny utolsó számaként következett a 800 méteres gyorsúszás.- Üresek voltak a lelátók, és gondoltam, feldobom kicsit a hangulatot - mesélte a részleteket a maga csibészes módján Kis Gergő. - Nehéz volt, mert háromszáz után egyedül maradtam, de aztán mindent beleadtam, és sikerült a régi csúcsot 2,99 másodperccel megjavítani.- Jó jel az ifjúsági Európa- bajnokság előtt.- Még van egy hónapunk a Palma de Mallorcába utazásig. Remélem, ott is sikerül majd jól teljesítenem, de mindenképpen biztató ez a forma.- Számítotam erre, mert régóta illett volna már így úsznia - mondta Farkas András, az ajkaiak mestere, aki Spanyolországba is elkíséri tanítványát. - Tavaly decemberben a rövid pályás 1442-es 1500 gyors jelezte, hogy vannak még tartalékai Gergőnek. Később ellubickolta a versenyeket, de most odatette magát. Örülök, hogy összejött, és nem tartom kizártnak, hogy sikerül majd lemenni a nyolcperces álomhatár alá.Kis Gergő nevéhez 800 méteres gyorsúszásban ezentúl a 800.54-es országos rekordidő fűződik.

Mórocz Zsolt

Bécs (novi) - Mint ko- rábban már jeleztük, Kis Gergő nagyszerű teljesítménnyel, kitűnő orszá- gos csúccsal győzött a hétvégi nemzetközi úszóversenyen. Sajnos helyhiány miatt a részletekről nem tudtunk beszámolni, de most ezt pó- toljuk. Kis előbb a 200 pillangón csapott elsőként célba, majd a verseny utolsó számaként következett a 800 méteres gyorsúszás. - Üresek voltak a lelátók, és gondoltam, feldobom kicsit a hangulatot - mesélte a részleteket a maga csibészes módján Kis Gergő. - Nehéz volt, mert háromszáz után egyedül maradtam, de aztán mindent beleadtam, és sikerült a régi csúcsot 2,99 másodperccel megjavítani. - Jó jel az ifjúsági Európa- bajnokság előtt. - Még van egy hónapunk a Palma de Mallorcába utazásig. Remélem, ott is sikerül majd jól teljesítenem, de mindenképpen biztató ez a forma. - Számítotam erre, mert régóta illett volna már így úsznia - mondta Farkas András, az ajkaiak mestere, aki Spanyolországba is elkíséri tanítványát. - Tavaly decemberben a rövid pályás 1442-es 1500 gyors jelezte, hogy vannak még tartalékai Gergőnek. Később ellubickolta a versenyeket, de most odatette magát. Örülök, hogy összejött, és nem tartom kizártnak, hogy sikerül majd lemenni a nyolcperces álomhatár alá. Kis Gergő nevéhez 800 méteres gyorsúszásban ezentúl a 800.54-es országos rekordidő fűződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!