tokió 2020

2019.04.18. 09:50

Májusban csak a hazai szurkolók igényelhetnek jegyet az olimpiára

Május 9-én indul a 2020-as tokiói olimpia első jegyeladási szakasza, melyben csak a hazai nézők igényelhetnek belépőket.

A szervezők szerdán hozták nyilvánosságra a hivatalosan 2020. július 24-én kezdődő játékok részletes programját, csütörtökön pedig bejelentették, hogy a belépők értékesítésének első szakasza május 9. és 28. között lesz.

A több mint két és fél hét alatt a japán érdeklődők csak igényeiket adhatják le, a jegyek sorsolás útján találnak majd gazdára közöttük. Ennek eredményét június 20-án teszi közzé a szervezőbizottság.

A külföldi sportrajongók ebben a rendszerben nem juthatnak belépőhöz. Minden országban a hivatalos jegyértékesítőnél lehet majd megvásárolni a japán rendezők által a nemzeti olimpiai bizottságok számára biztosított jegyeket. A külföldi értékesítésről egyéb részletet nem közöltek ezúttal, ám az biztos, hogy

legkorábban június 15-én kerülhetnek forgalomba az olimpiai tikettek.

A szervezőbizottság némileg furcsa módon azt nem közölte, hogy pontosan mennyi jegyre lehet most jelentkezni, ahogy azt sem, hogy a külföldön mennyit fognak majd árusítani.

A korábbi nyilatkozatok szerint összességében 7,8 millió jegy kerül forgalomba, ezek 70-80 százalékát pedig a japán sportrajongók vehetik majd meg.

A legolcsóbb egyéni jegyet 2500 jenért (6315 forint) lehet megvenni, a legdrágábbat pedig – a megnyitóra – 300 ezer jenért (750 ezer forint). A sportesemények közül – a korábbi olimpiákhoz hasonlóan – Tokióban is az atlétikai viadalokért kell a legtöbbet fizetni. A férfi 100 méteres síkfutás döntőjére 130 ezer jenbe (325 ezer forint) kerülnek a legjobb helyek. A belépők több mint fele ugyanakkor nem lesz drágább 8000 jennél (20 ezer forint).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában