Sport

2017.01.11. 20:55

Második a Hoya

Veszprém - A múlt héten, idegenben aratott sikerével már második a tabellán a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s alakulata, amely újabb rangadót játszik pénteken, amikor az MTK Törökbálint gárdáját látja vendégül.

B. Virág Rita

Az előző bajnoki fordulóban a Veszprém komoly riválist fektetett két vállra. A Széchenyi Egyetem Győr gárdájával kiélezett, izgalmas összecsapást vívtak Mérész Csaba tanítványai, de a második félidőben mutatott fegyelmezett és precíz játéknak köszönhetően nem volt kérdés, hogy a vendégeké lesz a győzelem.

Ezzel zsinórban már kilenc sikert könyvelhetett el a Veszprém, és a tabellán felzárkózott közvetlenül a listavezető Oroszlány mögé, a második helyre. Pénteken pedig tovább erősítheti pozícióját a Hoya, miután a jelenleg negyedik helyet elfoglaló MTK Törökbálint csapata látogat a Vetési gimnáziumba.

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém (fehérben Helmeczy András) folytatná kiváló szériáját
Fotó: Balogh Ákos

Az ősszel, a bajnoki nyitányon a Törökbálint alaposan kibabrált a bakonyiakkal, akkor 98:63-ra nyertek.

- Szerencsére az a mérkőzés ma már történelem. Ez-zel mi nem foglalkozunk az-óta - kezdte Mérész Csaba, a Hoya szakvezetője. - Nem hajt bennünket a visszavágás reménye, őszintén megmondom, jómagam akár az egypontos győzelemmel is elégedett lennék. Az őszi meccshez képest sokkal jobb formában vagyunk, azóta érkezett hozzánk három kiváló játékos, akiknek sikerült megtalálni a helyét, és a hazai pálya ismerete is mellettünk szól - ösz-szegzett a tréner.

Fontos megemlítenünk, hogy az MTK elleni derbivel megkezdődik az alapszakasz második fele. A Veszprém 9:2-es mutatója rendkívül biztató a jövőre nézve, s úgy tűnik, a Hoya joggal pályázik a nyugati csoport első négy pozíciójának egyikére. A Törökbálint egyébként 8:3-as mérleggel áll, ám számára is fontos lenne a siker, hiszen akkor újra felléphetne a do-bogóra, és lépéselőnybe kerülne az üldözőkkel szemben.

- Alaposan felkészültünk az MTK já-tékából, tisztában vagyunk az erősségei- vel és a gyengeségeivel. Mindig szoros,
remek csatákat vívunk. Most is erre számítok, természetesen veszprémi győzelemmel
- mondta Mérész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!