Sport

2013.12.13. 10:20

Mászóbajnokság

Veszprém - A Padányi iskola tornatermében rendezik meg a hétvégén az országos sportmászó bajnokság záró fordulóját, amely egyben a Padányi kupa is.

Novothny Ottó

Strommer László főszervező elmondta, hogy a karácsonyi mászóünnepen az előnevezések alapján itt lesz a sportág hazai krémje.

Nem véletlenül, hiszen mindhárom szakágban (boulder, nehézségi, gyorsasági) összemérik tudásukat a résztvevők. A mezőny nyolc korcsoportban vág neki a kijelölt pályáknak, vagyis a legfiatalabbak mellett a szenior korúak is számot adhatnak felkészültségükről.

Az országos sportmászó bajnokság záró fordulója a Padányiban (Fotó: Orosz Péter)

 

Természetesen a hagyományoknak megfelelően a házigazda klub képviselői ezúttal is éremesélyekkel vágnak neki a mászásnak. Elsősorban a nyílt kategóriában várható kiélezett küzdelem, itt az Alfa Biliárd, a Téka Bútorház, A Maxam-Magyarország, a Vitaflóra és a Gép-Coop kupákért indulnak harcba majd a sportemberek.

Az első vetélkedések szombaton 9 órakor kezdődnek, de vasárnap is folytatódnak a mászások. A veszprémiek közül Süli Tamás nehézségiben, Meilinger Noémi gyorsaságiban, Molnár Gergely szintén gyorsaságiban esélyes az aranyéremre.

Strommer Soma viszont az ifjúsági korcsoportban már a Padányi kupától függetlenül mindhárom versenyszámban kiérdemelte a magyar bajnoki címet. Mellettük még többen is felállhatnak a dobogó valamelyik fokára a vasárnap délutáni eredményhirdetésen, ahol az egész év legjobbjait is megjutalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!