NB III

2019.05.27. 07:00

Matematikailag is bentmaradt a Perutz

Hétgólos mérkőzésen a BKV Előre ellen szerezte meg idei első hazai győzelmét a Perutz FC, mely sikerével matematikailag is bebiztosította jövő évi NB III-as tagságát.

Haraszti Gábor

A csereként beállt Jurik Patrik higgadtan használta ki az előtte adódó lehetőséget

Fotó: Penovác Károly/Napló

Perutz FC–BKV Előre 4-3 (2-1)

Pápa, 400 néző. V.: Kubicsek. Perutz FC: Szigeti – Boh­ner, Dóczi, Császár, Nagy T. – Baldauf, Ivancsics (Iványi 74.), Szilágyi (Benecz 84.), Hanzl – Tóth, Szabó Zs. (Jurik 46.), vezetőedző: Lengyel Ferenc. BKV Előre: Nacsa – Ihos, Miklósvári (Györe 62.), Girán, Szedlacsek – Sánta (Petry 68.), Szegő, Csepregi, Zsinka (Irmes 46.), Ferkó – Balogh, vezetőedző: Menczeles Iván.

Szinte hihetetlen, de a 2018/2019-es bajnokságban tavasszal a Perutz saját közönsége előtt idén öt döntetlent és két vereséget tudott csak felmutatni. A pontok itthon tartása nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen a sárga-kékek nincsenek jó formában. Egy esetleges siker nemcsak egy szép búcsút, hanem a biztos bennmaradást is jelenthette volna a házigazdáknak.

A hazaiak birtokolták többet a labdát a kezdés után, és a 21. percben meg is szerezték a vezetést: egy szabadrúgást Hanzl tekert védhetetlenül a jobb felsőbe, 1-0.

Fél óra játék után nem túlzás azt állítani, hogy a semmiből egyenlített a BKV, egy bedobás után Baldauf az ötösön álló Csepreginek fejelte a labdát, aki egy átvétel után kilőtte a jobb alsót, 1-1.

Tíz perccel később ismét előnybe került a hazai együttes, Hanzl indította a jobb oldalon Bohnert, a középre adás Szabóról Ivancsics elé került, aki elvetődve a bal alsóba lőtt, 2-1.

Szünet után tíz perc sem kellett a Perutznak, hogy megszerezze harmadik találatát, Tóth kiváló ütemű kiugratását a szünetben csereként pályára lépő Jurik higgadtan értékesítette, aki a kimozduló Nacsa felett emelte át a labdát, 3-1.

Kétgólos előny tudatában azonban „belealudt” a meccs­be a Pápa, a 70. percben egy labdavesztés után Szegő lőtt a kapu bal oldalába, 3-2.

Öt perccel később a fiatal kapus is tehetetlen volt, egy jobb oldali szögletnél Irmes emelkedett a legmagasabbra és fejelt a kapu közepébe, 3-3.

A csereként beállt Jurik Patrik higgadtan használta ki az előtte adódó lehetőséget
Fotó: Penovác Károly/Napló

A folytatásban is nagy nyomás alá helyezte a hazai kaput a vendégcsapat, olyannyira, hogy a 78. percben Balogh lábában volt a vezető találat, Szigeti azonban bravúrral védett.

Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, jött a slusszpoén, a hosszabbítás második percében egy szép szóló végén Tóth lőtt a rövid felsőbe. 4-3.

Ezzel sikerült itthon tartani a három pontot a hazaiaknak és kivívni a bennmaradást.

Lengyel Ferenc: – Igazi hullámvasút volt a mai mérkőzés, hasonló volt, mint a Csepel elleni, annyi különbséggel, hogy most mi örülhettünk a lefújáskor. Egy megnyert meccs csúszott ki kis híján a kezünk közül, 3-1 után semmi jel nem mutatott arra, hogy lesz izgulni valónk, ám egy hullámvölgy miatt Szigeti bravúrjai kellettek, hogy meccsben maradjunk. Nagy nyomás alatt játszottunk, ennél sokkal többet tudnak a fiúk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában