Cincinnati tenisztorna

2019.08.19. 09:29

Medvegyev nyerte az amerikai versenyt

A kilencedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev nyerte meg a Cincinnatiben rendezett keménypályás tenisztorna férfi versenyét.

Mason, 2019. augusztus 19. Az orosz Danyiil Medvegyev ünnepel a bajnoki trófeával, miután 7:6, 6:4 arányban legyõzte a belga David Goffinnt a Cincinnatiben rendezett keménypályás tenisztorna férfi versenyének döntõjében, az ohiói Masonben 2019. augusztus 18-án. MTI/AP/John Minchillo

Forrás: MTI / AP

Fotó: John Minchillo

A 23 éves játékos – aki az elődöntőben a világelső szerb Novak Djokovicot búcsúztatta – a vasárnapi fináléban két szoros szettben bizonyult jobbnak a belga David Goffinnél.

„Nagyszerű végre a kezemben tartani egy trófeát” – mondta Medvegyev a díjátadó után arra utalva, hogy egy hete Montrealban, két hete pedig Washingtonban is csak a döntőben maradt alul, előbbi versenyen Rafael Nadallal, utóbbin Nick Kyrgiosszal szemben.

Az orosz teniszező pályafutása eddigi legnagyobb sikerével – amely egyben az ötödik tornagyőzelme volt – a világranglista ötödik helyére jött fel.

Eredmények:

döntő:

férfiak (6,056 millió dollár összdíjazás):

Medvegyev (orosz, 9.)-Goffin (belga, 16.) 7:6 (7-3), 6:4

nők (2,944 millió dollár összdíjazás):

Keys (amerikai, 16.)-Kuznyecova (orosz) 7:5, 7:6 (7-5)

Forrás: MTI

Borítókép: Az orosz Danyiil Medvegyev ünnepel a bajnoki trófeával, miután 7:6, 6:4 arányban legyőzte a belga David Goffinnt a Cincinnatiben rendezett keménypályás tenisztorna férfi versenyének döntőjében, az ohiói Masonben 2019. augusztus 18-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában