Sport

2013.12.10. 11:25

Megcibálták a bajuszt

Veszprém - Az első osztályú futsal bajnokság utolsó idei fordulójában az elmúlt három esztendő bajnoka látogatott a megyeszékhelyre.

Horváth Gábor

FC Veszprém- Győr 5:7 (3:5)

Veszprém, 900 néző. V.: Kovács. Veszprém: Reveland - Bényi, Tar, Marton, Szabadfi. Csere: Kasza (kapus), Finta, Tatai, Boromisza G., Vas, Gulyás, Mudra. Edző: Madarász János. Győr: Matkovics - Dróth, Lódi, Harnisch, Peczár. Csere: Fabio, Carlos, Ramon, Bognár, Püspök, Bardosi, Szűcs, Takács. Edző: David Madrid Sanchez.

Gólszerző: Finta 6., Tatai 20., 21., Szabadfi 28., Finta 33., ill. Dróth 3., Carlos 7., Harnisch 8., 34., Lódi 12., Fabio 40. perc.

Kiállítva: Carlos 24. perc.

A Veszprém (fehér mezben balra Szabadfi, jobbra Finta) remek, izgalmas mérkőzést játszott hazai pályán a címvédő ellen (Fotó: Penovác Károly)

 

A futsal sportág hazai kirakat csapata érkezett a Március 15. úti sportcsarnokba és ennek megfelelő volt az érdeklődés is. Sokan voltak kíváncsiak az idegenlégiósokkal, válogatottakkal felálló vendégekre és nem utolsó sorban arra, hogy a házigazdák mire lesznek képesek az elit alakulat ellen. A kezdés után gyorsan előnyt szereztek a házigazdák, ám ennek ellenére látszott, hogy a győriek más futsalt játszanak.

A gyors egyenlítés után két percen belül fordítottak is, majd a félidő felénél már 1:5-re vezettek. Ebben az időszakban a veszprémiek csak üldözték a labdát és az ellenfél játékosait, akiket egyébként a jelentős különbség felettébb megnyugtatott. Még az sem okozott idegeskedést az ETO soraiban, hogy Tatai két nagybüntetővel elfogadhatóvá kozmetikázta a félidei állást, 3:5.

Szünet után az elkényelmesedett vendégeket meglepte, hogy a nagy akarattal és jól játszó hazaiak 5:5-nél, hét perccel a vége előtt egyenlítettek, amihez persze kellettek Kasza remek védései is. Ezt követően a Győr felébredt és megrázta magát: kínkeservesen megszerezte a vezetést, majd a végén a kapus nélkül támadó, tisztességgel helytálló FCV ellen a biztos győzelmet jelentő gólt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!