Sport

2016.09.13. 19:05

Meggyűlt a baja Veszprémnek a Csurgóval

Csurgó, Veszprém - Megizzasztotta a Csurgó a Veszprémet az első félidőben, de a végére simán nyert a címvédő.

Piltman-Horváth Barbara

Csurgó-Veszprém 26:31 (16:15)
Csurgó, 600 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Csurgói KK: Balogh T. - Varjú, Radjenovic 4, Mikita 2, Hadziomerovic, ASTRASHAPKIN 4 (1), Oslak 3. Csere: Bartucz (kapus), Rodrigues, Halász 2, Hanusz 2, Jereibe 2, Pordán, CAVOR 7 (1), Szkokán. Edző: Sótonyi László.
Telekom Veszprém: Alilovic-Gulyás 4, KOPLJAR 7, Lékai 3, SULIC 5, SLISKOVIC 6, Iváncsik. Csere: Schuch, Gajic 4(3), Ancsin, Terzic, Blagotinsek 2, Fekete, Ligetvári. Edző: Javier Sabaté.
Hétméteresek: 3/2 illetve 3/3. Kiállítások: 4 perc illetve 8 perc.

Marko Kopljar (pirosban) hét góllal járult hozzá a veszprémi győzelemhez, nem tudtak mit kezdeni lövéseivel a Csurgó kapusai Fotó: archív / Penovác Károly

Jól kezdte a mérkőzést a Telekom Veszprém idegenben, az első percekben egyértelműen uralta a pályát és háromgólos előnyt is szerzett (13. perc: 5:8). A félidő közepére aztán megtalálta a hangját a Csurgó, a vendégek pedig segítettek nekik borzalmas támadásaikkal, labdavesztésekkel, amikből Astra-shapkinék meg tudtak indulni és gólt tudtak lőni. Az emberhátrányos helyzeteket rendre elrontotta a Veszprém, így a 28. percre már át is vette a vezetést a hazai csapat, amit a szünetig sikerült is megőrizni, főleg Cavor vezérletével.

A szünetben Javier Sabaté rendet tett a fejekben, a második játékrészben már jóval gördülékenyebben játszottak a vendégek. Marko Kopljar visszaszerezte a vezetést a Veszprémnek, a mérkőzés végére pedig hiába játszottak kettős emberhátrányban is Sulicék, ötgólos győzelmet sikerült aratniuk, 26:31-re nyertek a kézilabda magyar bajnoki mérkőzésen.

Javier Sabaté: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, és hogy minden meccsen nem játszhat mindenki. A kulcsjátékosok ma pihentek, a többiekkel még sokat kell dolgoznunk, de nem lehet kifogás a hosszú szezon.

Sótonyi László: - Más kávéház a Telekom Veszprém. Küzdöttünk, hajtottunk, de ezért nem adnak pontot. Ha nem azt játsszuk, amit megbeszéltünk, akkor persze, hogy nehezen jön össze a győzelem. Legalább sikerült megszorongatnunk őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!