Sport

2009.08.03. 02:29

Megilletődve - Tíz perc alatt intézte el a Pápát a címvédő B csapata

Debrecen - Az alapembereit a Tallinn elleni BL-selejtező visszavágójára tartalékoló Debrecen kétgólos győzelmet aratott a végére teljesen összeomló vendég Lombard fölött szombaton a Soproni Liga második fordulójában.

Sikos Gábor

DVSC-Pápa 2:0 (0:0)

Debrecen, 3000 néző. Vezette: Németh Á. 

DVSC: Pantics - Nagy Z., Szűcs I., Fodor, Korhut - Huszák (Dombi, 46.), Varga J., Leandro, Rezes (Vinicius, 72.) - Dudu (Coulibaly, 46.), Oláh. Edző: Herczeg András. 

Lombard Pápa: Szűcs L. - Sipos (Császár, 61.), Dlusztus, Tóth G., Venczel - Varga G., Gyömbér, Heffler (Szabó Zs., 46.) - Béres (Sarus, 46.), Bárányos, Bali. Edző: Véber György.Gólszerző: Oláh (48.), Coulibaly (58.)

 

Már a megérkezés után főhetett Véber György, a pápaiak mesterének a feje, hiszen Rajnay, Mészáros és Alex után az egészségesen elutazó Nagy Sándor is belázasodott a meccs kezdetére, így nem léphetett pályára.

A kezdés után magához ragadta a kezdeményezést a hazai alakulat, de indításaik lesen találták a csatárokat. Az első gólszerzési kísérlet a debreceni Varga József előtt adódott a 8. percben, de a Loki fiatal középpályásának lövé- se a kapu mellé szállt. 

A 12. percben már Szűcsnek is résen kellett lennie, egy középre lőtt labdát szedett fel a bevetődő Leandro elől. Négy percel később a menteni igyekvő vendégvédő Varga elé tálalt, aki kapásból kapura lőtt, de labdája elakadt a pápai védelemben. 

A 17. percben Dudu lógott meg őrzőitől Huszák indítása után, de kiszorított helyzetből leadott lövése az oldalhálóban kötött ki. 

Szűcsnek ekkor még nem kellett közbeavatkoznia, viszont a 21. percben Leandro jobb alsóba tartó sistergős bombája után szép védést mutatott be a Lombard hálóőre, aki szögletre mentett. 

A sarokrúgást követően azonban a pápaiak vezethették első góllal kecsegtető támadásukat a felfutó védők miatt szellőssé vált hazai védelemre. 

A jobb oldalon meginduló Bárányos azonban nem tudta pontosan bepasszolni a középen, teljesen üresen érkező csapattárs elé a játékszert, így kimaradt az ígéretes lehetőség. Ezután a csapatok távolról próbálkoztak. 

Debreceni részről először Nagy Zoltán a 24. percben, majd az első fél óra végén Rezes 30 méteres szabadrúgása adott munkát a pápai portásnak, aki mindkét esetben a helyén volt. 

A másik oldalon Béres izgatta volna fel a nyugodt hazai közönséget, de 18 méterről leadott lövése elkerülte Pantic kapuját. 

A 34. percben megtörtént az, amire csak kevés Loki-szurkoló és mintegy negyven vérmes Lombard-drukker számított. Bárányos szabadrúgásból beívelt labdájára Dlusztus érkezett, és a vendégek védője a hosszúba bólintott. 

A dolog szépséghibája csupán, hogy Németh Ádám játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A félidő végén ismét a Debrecen dominált, a 39. percben Rezes lőtt nem sokkal kapu fölé, a 44. minutumban pedig Dudu került helyzetbe, de a nigériai csatár eltotojázta a lehetőséget, és ahelyett, hogy kapura tört volna, visszapasszolt az érkező Varga elé, aki fölévágta játékszert. 

A szünetben egyik mester sem volt elégedett a látottakkal, ezért mindketten cseréltek. Herceg András a szünetben már a hazai drukkerek által is követelt Dombival, valamint a most debütáló Coulibalyval próbálta frissíteni csapatát. Véber pedig Sarust, illetve Szabót küldte pályára a második félidő elején. 

A csere a hazaiak mesterének jött be, hiszen a 48. percben Leandro labdáját Oláh szelídítette meg üggyel-bajjal a pápai tizenhatoson belül, és a lemaradó védők között a kapu bal alsó sarkába lőtt. 

A gól megfogta a Lombard játékosait, amit Oláh próbált volna a gólja után rögtön kihasználni, de Szűcs kibokszolta tizenhat méteres lövését. 

Az 58. percben viszont már senki sem tudta megakadályozni az újjabb Loki-találatot. A védők gyűrűjében Oláh vette le mellel az előrevágott labdát, amire lecsapott a szünetben beálló Coulibaly, és nyolc méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. 

A második találat teljesen elvette az eddig sem magabiztos vendégek győzelembe vetett hitét. Véber ugyan utolsó cseréjét kihasználva, a 61. percben próbálta felrázni csapatát, de Császár beállításával sem változott a játék képe. 

Bali
előtt adódott egy szépítési lehetőség a 77. percben, azonban Szabó jobb oldali beadását követően öt méterről mellébólintott. Ezután már csak a hazaiak akcióinak tapsolhatott a közönség. 

A vendéglátók növelhették is volna a különbséget, de Oláh 64. percben történő megindulásánál a védők az utolsó pillanatban lelopták a debreceni támadó lábáról a labdát. 

Az időközben beállt Vinicius először Vargát hozta helyzetbe, majd saját maga szerzett labdát, de elkönnyelműsködte a lehetőséget. 

A Loki-tábor így gólnak már nem, csak Véber kiállításának örülhetett a 88. percben. A tartalékosan felálló Debrecen a második félidőben mutatott játékával felülmúlta a hitét vesztett újonc Lombard Pápa alakulatát, amely rúgott gól és pont nélkül áll a Soproni Liga második fordulóját követően. 

A hazaiaknak pedig sikerült feledtetni a Diósgyőrben elszenvedett múlt heti vereséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!