30 feladat

2018.10.09. 11:32

Megint sétáltak a családok Gyulafirátóton

Remek hangulat és napsütés jellemezte a Sétál a család Gyulafirátóton 2018 elnevezésű programot

Jelinkó Katalin és László Renáta, szervezők

Közel 40 család, összesen mintegy 150 ember sétált a négy órás eseményen.

A sétafüzeteket a program elején vehették át a családok, összesen 30 feladatot kellett megoldani. A falu különböző helyszínein népi játékokkal, alkotós, történelmi feladatokkal és kirakós fejtörővel vártuk a családokat.

A résztevevők

A résztvevők lépésszámlálót is használtak, mely mutatta, hogy több mint egy millió lépést tettek meg közösen a sétálók.

A sétaút elvezetett az I. és II. világháborús emlékműtől kezdődően a Halastón, Kolostorrom és Forrás érintésével a Vízi utcán keresztül a Katolikus templom lépcsőin haladva egészen a Kálvária dombra, majd végül a Hadnagy László Múzeum és a régi Iskola épületében zárult a séta egy közös értékeléssel.

Minden sétáló család emlék fa-medált kapott, és elfogyaszthatta a jól megérdemelt zsíros kenyeret, és frissítőt.

A családok mosolygósan, boldogan, élményekkel távoztak a hűvös estében, mi pedig nagy örömmel nyugtáztuk, hogy erre és hasonló közösségi programra szükség van.

Az első sétát 2015-ben rendeztük meg Gyulafirátóton, akkor még a veszprémi mintára. Az azt követő évben már módosítottunk, változtattunk rajta, felkérésre kiállítást rendeztük a falunapon. Egy év kimaradt, de idén egy pályázati lehetőségen kapva jó néhány új ötlettel megint változtattunk, és így született meg a jelenlegi program.

Jelinkó Katalin és László Renáta, szervezők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában