kézilabda nb I

2017.12.16. 20:16

Megszakadt a remek füredi széria

Nagy csatában alulmaradt a Balatonfüredi KSE szombaton idegenben a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Budakalász-BKSE 29:25 (12:11)

Budakalász, 220 néző. V.: B. Pech, Vágvölgyi. CYEB Budakalász: Váczi – Tóth Á. 2, Reznicek 3, Mazák 1, Koncz 3, Nagy 11 (3), Bohács 4. Csere: Nemes 1, Leimeter 2, Sutka, Tóth K., Boros, Sinkovits 2. Edző: Forgács Gyula. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Hornyák 2, Kasparek 10, Debreczeni 3, Topic 2, Szita 3, Bóka 1. Csere: Bősz (kapus), Semenov 2, Kemény, Gerdán, Németh 2, Déber, Máthé, Varsandán, Karvatski. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 0/0.

Két gyors góllal kezdett a Budakalász, Nagy büntetőből, majd akcióból is eredményes volt. Az első vendég találatra majdnem négy percet kellett várni, Németh szépített. Ezután beindult a Füred, amely a gólszerzés mellett kiválóan védekezett, 8. perc: 2:3.

Hosszú negatív sorozat után, a 9. percben talált be ismét a házigazda, amely visszavette a vezetést (4:3), de nem sokáig örülhetett. A 17. percben, Kasparek gólja után 5:6-ot mutatott az eredményjelző. A fordulatok folytatódtak, a 22. percben kettővel (9:7) vezetett a Budakalász, aztán meglépett a hazai alakulat, kőkemény csatában hízott a különbség, 11:7.

Szita két perces büntetést kapott, ennek ellenére sikeresen kapaszkodott a BKSE, 27. perc: 11:9. Kasparek egy gólra hozta fel csapatát, ennyi is volt a különbség a szünetben a két alakulat között.

A második félidő elején Szita egyenlített. Ezután felváltva estek a találatok, egyik csapat sem tudott meglépni, 40. perc: 15:15. A hazaiak vezetést szereztek, a Füred egyenlített, egészen a 46. percig ez volt a menetrend, ekkor Hornyák góljával a vendégeknél volt az előny, 17:18.

A folytatásban a Budakalász futott az eredmény után, ám Keményt kétszer is kiszórták a játékvezetők. Ezt pedig kihasználta a házigazda, amely 19:19 után állva hagyta ellenfelét, 52. perc: 24:19. Ezzel a hullámvölggyel elvesztette esélyét a BKSE, a vendéglátó rutinosan tartotta előnyét, 54. perc: 26:21. A véghajrában a Balaton-partiak még mínusz hatról visszajöttek mínusz háromra (28:25), azonban ez már csak a szépítésre volt elég.

Ha nem számítjuk a két nagyágyú, Veszprém és a Szeged elleni mérkőzéseket, a Füred első vereségét szenvedte el ebben a szezonban.

Csoknyai István: – Küzdött a csapat, végigharcoltuk a meccset. Jól védekeztünk, de támadásban elkapkodtuk helyzeteinket, kicsit idegesen kézilabdáztunk. A hazaiak okosan játszottak, és a szerencse is mellettük állt. Kár, hogy megszakadt a sorozatunk, jó lett volna, ha folytatódik, de ilyen a sport, utolsó meccsünket szeretnénk megnyerni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában