Sport

2016.02.24. 18:42

Megújult az egyetemi csarnok

Veszprém - Ötvenhárom év után parkettát cseréltek és fűtést korszerűsítettek a Pannon Egyetem tornacsarnokában. A felújítások sora azonban ezzel még nem ért véget.

B. Virág Rita

Az egyetemi tornacsarnokot 1963-ban adták át, azóta ugyanaz a parketta szolgálta napról napra az ott sportolókat. Ötvenhárom év után azonban végre sikerült felújítani a termet, amelyet Edvy László, a Testnevelési és Sportintézet igazgatója stílusosan csak „mindenki tornacsarnokának” nevezett, utalva arra, hogy itt bizony nemcsak az egyetemisták sportolnak, hanem a városlakók is.

A HOYA Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda klub pályázati keretéből sikerült kicserélni a teljes padlózatot, amely kilenc millió forintba került. Közel húsz millió forintot költöttek még el, aminek a legnagyobb részét a fűtés korszerűsítés tette ki. Ez azt jelenti, hogy a sportintézet levált az egyetem fűtésrendszeréről, így saját igények szerint, a legmodernebb gázkazánnal fűtheti fel az épületet. Ezen kívül renoválták a lelátót és a folyosóját, ahol egy új közösségi teret is kialakítottak. Itt a diákok wifizhetnek, és a televízión a sportcsatornák gazdag kínálatából válogathatnak.

Edvy László, a Testnevelési és Sportintézet igazgatója köszöntőjében elmondta, rendhagyó teremavató ez a mostani, mert élete első ilyen alkalma volt a szerdai. Egy parketta darabot is hozott magával, amelyet igazi ereklyének nevezett.

- Olyan egészségnevelő programot dolgoztunk ki hallgatóinknak, amire méltán büszkék lehetünk, hiszen 50-60 sportág közül választhatnak a diákok a kötelező testnevelésen belül. A felújítással léptünk egy nagyot, de még sok munka vár ránk, hiszen a vizesblokkokat, az öltözőket és a nyílászárókat is szeretnénk kicserélni, modernizálni. Terveink közt egy új, 400 négyzetméteres konditerem létrehozása is szerepel, amit a pince második szintjén alakítanánk ki. Olyan fitnesz centrummá válnánk, ami az egyetemistáknak és a városlakóknak is vonzó helyszín lehet a mozgáshoz.

Gelencsér András, az egyetem rektora arról beszélt, méltatlan állapotban vannak az intézmény tulajdonában lévő sportlétesítmények, ezért a fejlesztések elodázhatatlanok. Elárulta, még az idén kicserélik a terem nyílászáróit, erre már el is különítették a szükséges pénzösszeget. Megtudtuk azt is, a felső campuson hamarosan új sportcsarnok épülhet. Erről előrehaladott tárgyalásokat folytatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!