Sport

2014.10.15. 15:00

Megújult erővel - Kis Gergő az otthontól távol készül

Ajka - A kétszeres Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes, Athén, Peking és London olimpikonja, Kis Gergő vízfelület híján jelenleg Debrecenben készül.

Heffler Péter

Áldatlan állapotok uralkodnak a megye uszodáiban, ugyanis Ajkán az átépítés miatt van zárva közel egy évig, Balatonfűzfőn pedig pont a versenyidőszak kezdetére időzítették a három hétig tartó éves karbantartást. A dolog azért kényelmetlen, mert szeptemberben minden úszóklubnál megkezdték a munkát, hogy az októberi-novemberi versenyidőszakra formába lendüljenek, ami alól a Rája 94 Úszó Klub sem kivétel. Az ajkaiak sztárja, Kis Gergő felkészülését sem könnyíti meg a helyzet, aki egész szeptemberben Ajka és Balatonfűzfő között ingázott, majd a Balaton Uszoda bezárásával edzőjével, Farkas Andrással egészen Debrecenig kellett mennie vízfelületért. Jelenleg napi két edzéssel készül a novemberi megmérettetésekre, ahol mestere 400 és 1500 méteren vár tőle dobogós eredményeket. Gergő az újabb és újabb sikerekért a régi lendülettel ugrik vízbe, és még mindig talál magának teljesítendő célokat. A 26 esztendős sportolót, aki az ajkai uszoda építése alatt Veszprémben lakik majd, nem különösebben zavarja, hogy hol, lényeg csak, hogy készülhessen.

Az ajkaiak sztárja, Kis Gergő a sokévnyi versenyzés után is még mindig képes a megújulásra


- Új helyzet állt most elő, mert világéletemben Ajkán laktam a családommal, és bár Fűzfő nem egy nagy távolság és ismerős terep is, de mégis szokatlan lesz így távol az otthontól - mondta Gergő, majd kitért a programjára. - Október 23-ig edzőtáborozunk Debrecenben, aztán megkezdődnek a versenyek. Magyar Bajnokság november 6- 8-a között Százhalombattán és december 3- 7-ig rövid pályás világbajnokság Dohában - tájékoztatta a Naplót az olimpikon, mesélve kicsit a távlati célokról is. - Már most gőzerővel készülünk az olimpiára, de az első lépcsőfok a jövő nyári kazanyi világbajnokság, amin jól kellene úszni, mert legkésőbb ott szeretném teljesíteni a riói szintidőt tette hozzá a kétszeres Európa-bajnok. Kulisszatitokként pedig elárulta, hogy az uszodán kívül mit lehet még tenni a sikerért.

- Konditerem és rengeteg alvás, kiegyensúlyozott magánélet a titka mindennek. Ezzel a sok évvel a hátam mögött így tudok időről időre még mindig megújulni.

Edzői szemmel nézve sem könnyű

- A munkát szeptember 15-én kezdtük Fűzfőn, és két hétig napi egyszer kétórás edzésekkel készültünk. Reggelente ennyit tudtunk tervezni, mert a gyerekeknek az iskolába is oda kellett érniük kezdte Farkas András vezetőedző. Ennek a helyzetnek lett az egyik áldozata Valler Bence, aki azt mondta, így nem tudja vállalni az edzéseket, ezért inkább abbahagyta az úszást - tette hozzá sajnálkozva az edző a tehetséges tanítványról. - Szerencsére az önkormányzat mindenben segítségünkre van, tehát nekünk ez az áldatlan állapot a kellemetlenségeken túl pluszköltségekkel nem jár - fűzte még hozzá a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!