Sport

2017.07.25. 15:15

Megújult Öskün a sporttelep

Strandlabdarúgó-kupával avatták fel az elmúlt hétvégén a megújult ösküi sporttelepet. A strandfoci- és -kézilabda- pálya kialakítása mellett öltözőkonténereket is vásárolt pályázati forrásból a község önkormányzata.

Szabó Péter Dániel

Öt dolognak kellett megtörténnie, hogy az elképzelés megvalósuljon, s most itt állhassunk a célban, fogalmazott az ünnepélyes átadáson Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke. - Az ötleten túl szükség volt egy pályázati forrásra, egy jól gazdálkodó településre, egy kiváló kivitelezőre és nem utolsósorban a lelkes sportkedvelőkre, akik most is szép számmal vesznek részt az avatóünnepségen - mondta el Ovádi Péter, aki Csík Ferenc, a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke és Ángyán Tamás, Öskü polgármestere társaságában végezte el a kezdőrúgást.

- Három évvel ezelőtt kezdtük el fejleszteni a terü-letet. A sportnak komoly hagyományai vannak Öskün, hiszen nagyon régóta működik egy megyei első osztályú labdarúgócsapat településünkön. A körülmények azonban korántsem voltak megfelelőek. Először a sportpályát és környékét kezdtük el fejleszteni TAO-s forrásokból. A tervünk azonban az volt, hogy ne csak a nagypályás focira, hanem a szabadidős tevékenységekre is biztosítsunk olyan helyszínt, ahova szívesen kijön szinte minden generáció. Ehhez jött jól nekünk a belügyminisztériumi támogatás. A pályán a strandlabdarúgás és röplabda mellett akár strandkézilabdát is tudnak játszani az idelátogatók. Nagy öröm számunkra, hogy sikerült az embereket kicsábítani és rávenni a mozgásra - mondta el a polgármester, majd hozzátette, terveik szerint to- vább is fejlesztenék a sportközpontot, hogy a rendelkezésre álló mintegy kétezer négyzetméteres területen a kispályás foci kedvelői is hódolhassanak majd szenvedélyüknek.

Az Ösbő vezérről elnevezett strandlabdarúgó-tornán négy csapat mérte össze erejét. A helyi titánok mellett az önkormányzat dolgozói is saját együttest állítottak ki a viadalra. Végül a sportszerű vetélkedést az Egy Gólt SE fantázianevű csapat nyerte az Eldorádó, a Meccset Nyer FC, illetve a negyedik Hegyalja Fanatics előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!