Sport

2010.03.19. 19:27

Megváltozott időpontok

Veszprém, Pápa - Az NB Ib-s kosárlabda bajnokság hétvégéjének érdekessége, hogy mindkét érintett Veszprém megyei csapat megváltozott időpontban lép pályára két fordulóval a pontgyűjtés lezárása előtt.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC szombaton utazik Bonyhádra (az eredetileg kiírt péntek helyett). A házigazdák az utolsó pillanatban a vendégek akarata ellenére tették át a meccset más napra, miközben kiderült: nem teljesen felel meg a valóságnak, hogy a sportcsarnok foglalt. Sokkal inkább arról van szó, hogy pénteken Morgen és Márkus két T licences kosárlabdázójuk is pályára lép, így másnap ott lehetnek a Bonyhád találkozóján is.

- Nagyszerű idényt fut a Bonyhád, mindamellett ők rendelkeznek a leghosszabb kispaddal is - kezdte Molnár István a VESC mestere. - Szinte tíz egyforma képességű játékosuk van, nem véletlen, hogy mindössze kétszer kaptak csak ki: a Honvédtól és Sopronban.

- Ebből az is kiderül, hogy ősszel Veszprémben is nyerni tudtak.

- Borzasztó rosszul kezdtünk azon a mérkőzésen, például 23:7 volt az első negyedben az eredmény a vendégek javára. Ezután felzárkóztunk ugyan, de nyerni a végén nem tudtunk. Hozzáteszem, a hazai pálya előnyét sem kaptuk meg igazán. Ugyanakkor a megszokott körülményeik között a Bonyhádot még megszorítani sem tudta senki.

- Miként lehet ezt a jó sorozatukat megszakítani?

- Ha nagyon fegyelmezetten játszunk, védekezésben és támadásban is pontosak leszünk. Okos kosárlabdával győzhetünk csak. A Nagykanizsa elleni győzelem lendületet adott a csapatnak, bízom benne, hogy meglepetést okozunk, hiszen az tény: nem mi vagyunk a meccs esélyesei.

A Pápa-Damla KC viszont ismét elkerüli az első osztályú labdarúgó csapat összecsapását, így kínálva két sportágas vasárnapi műsort a sportkedvelőknek. A Pekosi elleni mérkőzésük 18 óra helyett 16.45 órakor kezdődik a sportcsarnokban. A pápaiak a hetedikek a tabellán nyolc győzelemmel és 12 vereséggel, míg a fővárosiak hétszer győztek eddig és a kilencedik helyen állnak.

- Riválisunk hat mérkőzést nyert meg sorozatban, ami jelzi, hogy nagyon összekapták magukat - mondta Vajda József a PKC szakvezetője. - Nekünk idegenben is sikerült felülmúlnunk őket, nagyon bízom benne, hogy nem lesz ez másképp itthon sem.

- A sérülések, betegségek szezonját élik.

- Nem változott a helyzet, például a Honvéd ellen Károly Máté nem is játszott, ahogy Bogdán Erik vasárnapi pályára lépése is kérdéses. Visszatérve az elmúlt meccshez: amíg csapatként működtünk, addig tartottuk a lépést a budapestiekkel, amint egyénieskedni kezdtünk, veszítettünk. Utóbbiban több egyéb tényező is szerepet játszott.

- A vasárnapi siker tökéletesen biztos nyolc közötti rájátszást biztosítana.

- Tisztában vagyunk ezzel, de nincsenek kétségeim. Jó dobóteljesítménnyel magabiztosan kell győznünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!