Sport

2016.04.22. 14:10

Megye I: Megvédené címét a gólkirály

Veszprém - A múlt héten ötször talált a hálóba, ezzel tavasszal már 13, összességében pedig 27 gólnál jár. A bajnoki cím mellett vinné a gólkirályit is.

Horváth Gábor

Úgy tűnik, hiába a pápai botlás, a Veszprém megállíthatatlanul menetel a bajnoki cím és a feljutás felé a labdarúgó megyei első osztályban.

Az éllovas az előző fordulóban kilencszer köszönt be a Dudarnak, a góltermésből Szabó Patrik öt találatot vállalt magára.

- Igyekszem, próbálok minél többször betalálni, hiszen egy csatárnál a gólok jelentik a mércét - válaszolta érdeklődésünkre Szabó Patrik, aki az előző szezonban 37 találattal lett az osztály legjobb góllövője, még a Péti MTE színeiben.

Szabó Patrik (képünkön fehér mezben, az úrkúti védők szorításában) egyre jobb formában játszik, ezt legutóbb a Dudar bánta
Fotó: Penovác Károly

- Természetesen követem a góllövőlista alakulását (jelenleg a pápai Venczel Zoltán vezet 29 góllal, Szabó a második - a szerk.), és kimondom, szeretném idén is elhódítani a gólkirályi címet. Ha nem sikerül, az sem baj, a lényeg, hogy a végén minél több találat álljon a nevem mellett. Talán a folytatásban könnyebb dolgom lesz, hiszen túl vagyunk a nehezebb meccseken, görcs nélkül, felszabadultabban léphetünk pályára. Látjuk a bajnokság végét - fogalmazott a csatár. A Veszprém a terv szerint halad céljai felé, csupán egy kisebb, de annál fájóbb bakit vétett, néhány körrel ezelőtt kikapott a Perutz stadionban. - A pápai vereség rosszulesett, hiszen veretlenül szerettük volna megnyerni a bajnokságot, és néhány napra el is keseredtünk kicsit. A találkozóról annyit, hogy mi egy kemény csetényi meccs után álltunk, míg a hazaiak könnyebb sikerrel készülhettek a rangadóra. Mi irányítottuk a meccset, de sajnos nem tudtuk kihasználni lehetőségeinket, ha csak egy gólt is szerzünk az első félidőben, teljesen más lett volna a játék képe.

A veszprémiek szombaton Devecserben lépnek pályára, Szabó Patrikot a forduló többi találkozójáról is kérdeztük.

Devecser (4.)-Veszprém (1.): "A Devecser jó csapat, amit helyezése is mutat, de mi jól ismerjük őket, ráadásul lendületben vagyunk, többgólos sikert várok. Bízom benne, hogy a hazaiak nem tudják megnehezíteni a dolgunkat."

Tapolca (15.)-Csetény (10.): "A Cseténynek kell a siker, erős csapatról van szó, a teljesítménye ugyan rapszodikus, de most legyőzi a gyengélkedő Tapolcát."

Peremarton (18.)-Péti MTE (13.): "A Peremarton múlt héten nyert, de szerintem ez csak egy kiugró eredmény volt. A pétiek sokszor kénytelenek felforgatott összeállításban játszani, de még úgy is az ő sikerüket várom."

Ajka Kristály (7.)-Sümeg VSE (16.): "A Kristály otthonában nagyon stabil, jó teljesítményre képes. Ezzel együtt szorosabb meccsre számítok, mert a Sümegnek is van tartása. Egy vagy két gól dönthet a hazaiak javára."

Perutz FC (3.)-Várpalotai BSK (8.): "A második helyre hajtó Pápa és a VBSK is győzelmi kényszerben játszik, úgy gondolom, hogy ebből egy nyílt sisakos küzdelem, sokgólos meccs lesz."

Dudar (12.)-Úrkút SK (2.): "Az Úrkút most mindent egy lapra feltéve küzd a második hely megtartásáért, a Dudarnak nem lesz sok esélye, vendéggyőzelmet várok."

Öskü (6.)-Fűzfői AK (14.): "Ez a forduló legkeményebb párharca. Az Öskü jó formában van és nagyon egységes, de a FAK is igen stabil együttes. A hazaiak jobban állnak a gólszerzés terén, az ő sikerüket jósolom".

Ugod (11.)-Gyulafirátót (9.): "Két teljesen más stílusban futballozó csapatról van szó. Szerintem ezúttal a játszós együttes, a Gyulafirátót érvényesül. Tudásuk alapján a rátótiaknak előrébb kellene tartaniuk, úgy gondolom, most egy góllal jobbak lesznek."

Balatonalmádi (5.)-Herend (17.): "Az Almádi az egyik legstílusosabb csapat a mezőnyben, az új igazolások ráadásul további lendületet adtak a Balaton-partiak játékának, szerintem a hazaiak nagyarányú győzelmet aratnak."

Öt meccs szombaton, négy vasárnap

A labdarúgó megye I 27. fordulójában öt mérkőzés lesz szombaton, négy vasárnap. Szombaton Devecserben, Peremartonban, Tapolcán, Ajkán és Pápán rendeznek meccset. A többi összecsapást másnap játsszák. Az egységes kezdési időpont 16 óra, ez alól kivétel a Pápa-Várpalota találkozó, amely 18 órakor rajtol a Perutz stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!