latolgatjuk az esélyeket

2018.04.28. 08:00

Megye II: nagy a tumultus a középmezőnyben

Idegenben lépnek a pályára az előző héten egymással döntetlenre végző éllovasok, a listavezető Badacsonytomaj és az üldöző Herend az MTD Hungária labdarúgó megyei II. osztály 21. fordulójában.

Bényi Kálmán

A Szentantalfa (kék mezben) és a Somló SC egyaránt otthon szerepel hétvégén Fotó: Balogh Ákos/Napló

Csabrendek FC (8.)-Badacsonytomaji SE-Bonvino (1.): A múlt héten a Nemesvámos ellen nagy zakóba (5:1) beleszaladt Csabrendek nem sok jóra számíthat a tabella első helyén álló vendégekkel szemben. A két véglet áll szembe egymással, hiszen a hazaiak tavasszal még nem szereztek pontot, míg a tomajiak ugyanebben az időszakban egy döntetlenen kívül valamennyi összecsapásukat magabiztosan nyerték. Fix kettesre számítunk.

Csopak SC (6.)-Herendi Porcelán SK (2.): A tópartiak összeszedték magukat, s a múlt hétvégén sorozatban már negyedik győzelmüket aratták. A jó szériának köszönhetően újra lőtávolba kerültek a balatoniak a dobogóért zajló harcban, hiszen mindössze öt pont a hátrányuk a harmadik Szentantalfával szemben. A herendiek célja viszont nem kevesebb, mint a bajnoki arany, ezért nagy szükségük van a három pontra. Kiélezett mérkőzésre, szoros vendéggyőzelemre tippelnénk.

A Szentantalfa (kék mezben) és a Somló SC egyaránt otthon szerepel hétvégén Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szentantalfa NVSE (3.)-Taliándörögd SE (7.): Egyre többen fenik a fogukat a mezőnyből az Antalfa harmadik pozíciójára, viszont a nyomást jól bírják Domján László tanítványai. A mostanában szerényebb teljesítményt nyújtó Taliándörögd ellen kötelező a hazaiak számára a három pont begyűjtése, ellenkező esetben hamar a középmezőnyben találhatják magukat.

Ősi PSK (5.)-PV 2000 Öskü FC (12.): A szomszédvári derbin nem mehet biztosra a tabellán jóval előrébb rangsorolt Ősi, mert az ilyen meccsek mindig kiszámíthatatlanok. Bár a csapatokat több hely választja el a táblázaton és más-más célokért küzdenek, ám egyik gárda sincs topformában. Ősszel a tavalyi bajnok diadalmaskodott Öskün (0:4), tehát lenne miért visszavágni a vendégeknek.

Somló SC (13.)-Tótvázsony SE (9.): A somlószőlősi csapat nincsen könnyű helyzetben, mert a Kenese kizárását követően övé lett a sereghajtó pozíció. Ráadásul a Tótvázsony hosszú idő után a múlt héten talált magára. A somlói vár alatt így meglehetősen nehéz dolga lesz a vendéglátóknak, ha pontot vagy pontokat akarnak otthon tartani.

Nemesvámosi LSE (11.) -Tapolca (4.): A sorozatban nyert két mérkőzésnek köszönhetően a Nemesvámos a tizenegyedik helyre lépett fel, amire már régóta nem volt példa. Ráadásul még a nyolcadik hely sem tűnik elérhetetlennek, ehhez azonban most egy élcsapatot, a Tapolcát kellene két vállra fektetnie Marosvölgyi Tamás tanítványainak. A vendégekről elmondható, hogy inkább hazai pályán vitézkednek, a megszerzett 28 pontjukból 21-et saját otthonukban, és csak hetet gyűjtöttek idegenben. Pontosztozkodás benne lehet a mérkőzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában