Sport

2016.03.03. 15:19

Megyei dobogós helyek tájfutásban

Fülöpszállás, Veszprém - A Kiskunsági Nemzeti Park tőszomszédságában rendezték meg az év első nagyobb létszámú tájfutóversenyét.

Bényi Kálmán

A résztvevőknek rendkívül nehéz pályát kellett teljesíteni. A légvonalban két és tizennégy kilométeres etapok, dimbes-dombos, homokdűnés, részben nyílt területekkel, szúrós borókabozótokkal tarkítottak voltak. A kétnapos, kétfordulós, nem rangsoroló megmérettetésre számos külföldi versenyző is érkezett. A közel ötszáz induló között cseh, osztrák, szlovák, szerb, román, horvát és szlovén tájfutók is szép számmal képviselték hazájukat.

Péntek Gréti remekül futott
Fotó: Máthé István

A Veszprém megyei klubok versenyzőit sem kellett félteni, hatan szintén kivívták a helyüket a dobogón. Különösen szép Péntek Gréti harmadik helyezése a legerősebb női mezőnyben, de a szenior korú sportolók is újfent kitettek magukért. Eredmények, M21C: 1. Péntek Gábor (Balatonfüredi Sport Club), M70: 1. Horváth Béla (Balatonalmádi Herkules Sportegyesület), MW12D: 2. Dombi Júlia (BSC), W21A: 3. Péntek Gréti (BSC), W21C: 2. Péntek Gáborné (BSC), W60: 1. Wieder Ilona (Veszprémi Honvéd SE).

 

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!