Sport

2017.08.10. 12:30

Megyei I.: Fel kell venni az osztály ritmusát

MEGYEI KÖRKÉP A Sümeg és a Peremarton is újoncként vág neki az új idénynek. Hétvégén rajtol az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokság új szezonja. Beharangozó, 4., befejező rész.

Bényi Kálmán

Csetény SE

A tavalyi szezont a 11. helyen záró bakonyiak nagy aktivitást mutattak a nyári átigazolási időszakban, és a jelentősen megerősített csapattal a középmezőny elejét célozzák meg a 2017/18-as idényben.

Nagy László szakosztályvezető: - Intenzív időszakot hagyunk magunk mögött az átigazolási, felkészülési időszakban. Sok kérdőjellel indultunk neki, de úgy érezzük, hogy sikerült egy olyan kohéziójú csapatot kialakítani, akik sokra hívatottak. Abba az irányba próbáltunk elmozdulni az elmúlt évek negatív tapasztalatai után, hogy prioritást élvezzen az, aki edzésre tud és akar járni, az igazolások terén is ezt vettük figyelembe. Célkitűzésként az 1-8. helyezést reálisnak tartjuk.

A csetényiek (piros mezben) egy jelentősen megerősített csapattal a középmezőny elejét célozzák meg a hamarosan rajtoló idényben.

Távozott: Haman Sadjo, Kottyán Bálint (utánpótlás teendői miatt szünetelteti pályafutását).

Érkezett: Tálos Gergő, Kiss Sándor, Peng Márton, Fenyvesi Ákos, Fenyvesi Máté, Tálos Dávid, Kakas József, Hornyacsek Erik, Ganzler Balázs, Vincze Gábor.

Péti MTE

A pétiek az előző idényben az utolsó, kieső helyen végeztek. Az Öskü FC visszalépésének köszönhetően azonban nem kellett osztályt váltaniuk, az új idényben is a megyei első osztályban szerepelhetnek.

Nagy Zsolt elnök: - Hatalmas átalakuláson ment keresztül a klub a nyári szünetben. A teljes vezetőségváltáson túl új trénerrel, és majd egy csapatnyi új játékossal vágunk neki a 2017/18-as évadnak. Győri Csaba játékos-edző irányításával egy rendkívül agilis, fiatal gárda építésébe kezdtünk. Szeretnénk visszaállítani a régi hírnevünket. Lépésről lépésre haladunk, célunk a biztos bennmaradás kiharcolása.

A pétiek (kék mezben) az előző szezonban az utolsó, kieső helyen végeztek, az Öskü FC visszalépésének köszönhetően azonban nem kellett osztályt váltaniuk Fotó: Penovác Károly

Távozott: Kakas József, Kallós Levente, Pavelka Béla, Zám Attila, Orbán Péter, Sipos Martin, Pál Attila.

Érkezett: Müller Tamás, Nagy Martin, Gyurcsek Márk, Benke Armand, Győri Csaba, Oláh Csaba, Fréh Viktor, Szakáts Péter.

Peremarton SC Berhida

A peremartoniak az előző évadot a másodosztályban töltötték, ahol végül az ötödik helyen végeztek. A Pápa osztályváltásának köszönhetően hatalmas lehetőség hullott az ölükbe. A szövetség felkérésére, egy év kihagyás után ismét az első osztályban szerepelhetnek.

Fülöp Tamás elnök: - A tavalyi évben vettük át az egyesület vezetését teljesen rutintalanul, mivel ezelőtt elnökségünk egyik tagja sem foglalkozott ilyesmivel, csak a pályán volt kapcsolatban a focival. Több meghatározó játékos eligazolt, és ennek következtében kiestünk a megye II. osztályba. Az őszi szezon nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, felemás képet mutattunk. A téli átigazolási időszakban sikerült régi játékosainkat visszahozni, és más klubtól is igazolni, amivel stabilizáltuk a keretünket, és új edző Saáry Zoltán vette át a csapat irányítását. Ennek eredményeképpen három helyet javítva az őszihez képest az ötödik helyen zártunk. A Pápa NB III-ba feljutását követően a versenykiírásnak, és egy kis szerencsének köszönhetően megkaptuk az indulási jogot a megye I-es bajnokságra. Célunk az idei szezonra a keretet együtt tartva, modern futballt játszani, stabil középcsapatot alkotni, ennek megfelelő ellenfelekkel játszottunk edzőmérkőzéseket. Szeretnénk újraéleszteni a peremartoni labdarúgást, a kicsiktől, a nagyokig.

Távozott: -

Érkezett: Ferencz Tamás, Kerekes Dániel, Czipp József, Lendvai István, Kovács Soma, Antal Balázs, Vadas Gábor, Matkaicsek Csaba, Kiss Balázs.

Sümeg VSE

Az újonc sümegiek a megyei II-ben megszerzett második helyükkel vívták ki a feljutást. Fiatal kerettel vágnak neki a magasabb osztálynak, és lehető leggyorsabban szeretnék felvenni a pontvadászat ritmusát.

Fördős József edző: - Július első hetében kezdtük meg a felkészülést. A keretünk kialakításánál a fiatalítás, és a helyi kötődés volt a két fő szempont, ezért Sümeg és környékéről igazoltunk tehetséges pályafutásuk elején járó játékosokat. A heti két edzés, és a hétvégei edzőmérkőzések az ismerkedést, valamint a csapatépítést is kitűnően szolgálták. Igazi célt az első öt mérkőzés tapasztalatai után szeretnék megfogalmazni a játékosokkal szemben. Addig az az elvárás, hogy mindenki hozza ki magából a maximumot. Távozott: Vas László, Filipánics Bence, Csikány Árpád, Vastag Roland.

Érkezett: Mayer Dávid, Major Dávid, Kulman György, Dörnyei Gergő, Rédei Márk, Horváth Richárd, Révész Adrián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!