Sport

2015.11.28. 18:34

Micsoda végjáték!

Balatonfüred, Komló – Az utolsó másodpercig izgalmas volt a Balatonfüredi KSE komlói vendégjátéka a kézilabda NB I-ben. Ki gondolta, hogy ez a meccs ilyen hajrát hoz?

Horváth Gábor

Komló-BKSE 23:24 (9:14)

Komló, 900 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Komló: GRANIC – SANAD 3, SEMIKOV 6, Marcsek 3, Markovic 3 (1), JERKOVIC 6, Sebestyén. Csere: Selymes (kapus), Hidasi, Szögi 1, Sunajko, Nagy, Oszlár 1, Laufer, Pethő. Edző: Ratko Djurkovic.

Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – GÁBORI 6, Petrovski, SZÖLLŐSI 6 (2), BÁNHIDI 2, ZDOLIK 6, Bóka 2. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Németh 1, Győri, Törteli, Gyene, Ligetvári, Kasparek 1, Kemény. Edző: Csoknyai István.

Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Telt ház előtt játszották a mérkőzést, remek volt a hangulat a csarnokban. Komlói vezetés után magához ragadta a kezdeményezést a vendéggárda, Fazekas kiváló védéseiből kiindulva könnyű gólokat szerzett a Füred, 10. perc: 2:5. Parázs hangulatú volt végig a találkozó, de a jól védekező BKSE fegyelmezetten játszott, tudta tartani a különbséget. Fazekas hetest védett, a Füred a 20. percben 8:4-re vezetett. A folytatásban a hazaiak kihasználták az emberelőnyt, de a megnyugtató különbség a félidő végéig megmaradt, két vendéggóllal zárult a játékrész.

Fotó: Penovác Károly

A második félidőt jobban kezdték a komlóiak, Semikov két átlövésével 11:14-re zárkózott a csapat. A hazaiak vészesen közelítettek, 43. perc: 15:17. Ezután Szöllősi, majd Zdolik góljaival tartotta a háromgólos különbséget a Füred, 17:20.

A hazai közönség végig teljes elánnal szurkolt kedvenceinek. A 46. perctől a vendégek ragyogó sorozatot produkáltak, Fazekas védései után három gyors indításos találatot tudott szerezni a BKSE, 17:23.

Azonban nem volt vége a meccsnek, a Komló az utolsó tíz percben mindent megpróbált, fokozatosan zárkózott fel. A Füred fáradni látszott, több helyzet kimaradt, ebben nagy szerepe volt a hazai kapusnak is. Az 55. percben 20:24 volt az eredmény.

Az utolsó pillanatokig kiélezett volt a találkozó, a végjátékában 23:24-re zárkózott a Komló, amely a legvégén támadhatott az egyenlítésért, rendkívül hosszan, de végül hibázott.

Igencsak fontos két pontot szerzett a Füred, amely 50 percig remekül játszott. A hajrában a meccs váratlanul szoros lett, de egy gólt megtartott előnyéből a vendég együttes. A két csapat kedden is megmérkőzik egymással: a Magyar Kupában a Komló lesz a BKSE vendége.

Csoknyai István: - Ötven percig azt játszottunk, amit elterveztünk. Tudtuk, hogy a Komló remek formában van, de fegyelmezetten, jól kézilabdáztunk. A végén megmutattuk, hogyan nem szabad játszani. Összességében gratuláció a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!