Sport

2010.06.05. 11:11

Mikel John Obi megsérült, Brown Ideye a nigériai keretben

Pretoria - Mikel John Obi személyében újabb Chelsea-játékos dőlt ki a sorból, s lesz kénytelen kihagyni nemzeti együttesének tagjaként a pénteken kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot.

MTI

A nigériai válogatott középpályásnak a lába sérült meg - jelentette be szombaton az afrikai ország sportági szövetsége, amely közelebbi részletekkel nem szolgált a balszerencsés esetről. Csak annyit lehet tudni, hogy John Obi edzés közben járt pórul. 

A peches futballista nemrég épült fel térdsérüléséből, s a már a vb helyszínén tartott mostani volt, azaz csak lehetett volna az első teljes értékű tréningje gyógyulása óta.

Az angol bajnok Chelsea 23 éves játékosa helyére a tartalékként megjelölt hét futballista közül Brown Ideye, a francia élvonalbeli Sochaux támadója került be Nigéria nemzeti csapatába, amely a B jelű csoportban az argentinokkal, a görögökkel és a dél-koreaiakkal küzd meg a vb első fázisában.    

John Obi előtt a Chelsea három másik válogatott játékosa is hasonlóképpen balszerencsésnek bizonyult: különböző sérülések miatt a német Michael Ballack és a ghánai Michael Essien biztosan, míg az elefántcsontparti Didier Drogba valószínűsíthetően nem játszhat a világbajnokságon.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!