CIB Italia Focitábor

2019.04.29. 17:10

Milan-legenda lesz a nagykövete az olasz focitábornak

Olasz edzők vezetésével idén is megrendezik Magyarországon a CIB Italia Focitábort, melyben 112, 10-14 éves fiatal teheti próbára képességét, a három legtehetségesebb pedig Olaszországban folytathatja a tréningeket.

Italian football star Franco Baresi speaks at a dinner during a meet and greet in Binzhou city, east China's Shandong province, 21 July 2016.

Forrás: AFP / Imaginechina

Fotó: Gao Limeng

A június 17. és 21. közötti foglalkozásokról tartott hétfői sajtótájékoztatón részt vett a program idei nagykövete, Franco Baresi világbajnok olasz labdarúgó, aki

egész karrierjét az AC Milanban töltötte, húszéves (1977-1997) pályafutása során minden lehetséges trófeát begyűjtött a klubbal, amely a 6-os mezszámát visszavonultatta.

„Ez egy nagy lehetőség a fiataloknak, akik értékes tapasztalatokat gyűjthetnek a táborban, a három nyertes pedig Olaszországban erre még rátehet. Azt gondolom, hogy

a magyar fiatalok tehetsége az olasz futballkultúrával párosulva segíthet abban, hogy az ifjú futballisták kibontakoztathassák képességeiket”

- mondta a 81-szeres válogatott játékos, aki 1982-ben ünnepelhetett világbajnoki címet, 1990-ben harmadik, 1994-ben pedig második volt a vb-n.

„Felelősséggel tartozunk a fiataloknak, segítenünk kell őket, az edzőknek, az ügynököknek, mindenkinek abban, hogy boldogan fejlődjenek és megvalósíthassák a dédelgetett álmukat”

– tette hozzá az 58 éves korábbi kitűnő védő.

Marco Schembri, az ingyenes tábort szervező Sport Goals cég vezetője hangsúlyozta, az ötnapos képzés olasz trénerek vezetésével zajlik majd, a győztesek pedig később Serie A-s bajnoki mérkőzést is megtekinthetnek majd.

A három nyertes az Olasz Labdarúgó Szövetség covercianói sportkomplexumában vehet majd részt egy továbbképzésen.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke elmondta, a tréningekre az MDSZ által működtetett diákolimpiai eredmények alapján lehet bekerülni, a legrátermettebbek vehetnek részt az ötnapos eseményen.

Forrás: MTI

Borítókép: Franco Baresi, az olasz labdarúgás ikonikus alakja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában