Ötödik helyezés az Eb-n

2019.08.12. 12:30

Minden idők legkiválóbb magyar szereplését hozta a junior nyílt vízi Európa-bajnokság

Nagyszerűen szerepeltek a Veszprém megyei úszók a csehországi Raciceben megrendezett junior nyílt vízi Európa-bajnokságon. Pintér Ádám teljesítménye mindenképpen kiemelkedő.

B. Virág Rita

Pintér Ádám teljesítménye mindenképpen kiemelkedő

Minden idők legkiválóbb magyar szereplését hozta a junior nyílt vízi Európa-bajnokság, ahol a fiatalok összesen hét érmet és számos pontszerző helyezést értek el, ezzel az éremtábla élén zártak. A két arany, három ezüst és két bronzérem több értékes pontszerző helyezést is begyűjtöttek a mieink.

Pintér Ádám teljesítménye mindenképpen kiemelkedő

A magyar válogatottban három Veszprém megyei úszó is helyet kapott. Közülük kiemelkedik Pintér Ádám szereplése.

A Veszprémi Úszó Klub fiatal sportolója a 14-15 évesek között 5 kilométeren állt rajthoz. A 36 fős mezőnyt már a verseny elején elhagyta egy 9-10 főből álló boly, amelynek tagja volt Balog János tanítványa is. Az utolsó métereken óriási hajrában Ádám az előkelő ötödik helyen csapott célba 54:21 perces eredménnyel. A futamban Kersák Kristóf, a Balaton Úszó Klub versenyzője 57:20 perces időeredménnyel a 25. helyen végzett. Az úszót Szokolai László edző készítette fel.

A lányoknál, ugyanebben a korcsoportban Szóka Júlia, az ajkai Rája 94 Úszóklub sportolója mutatta meg tudását. Farkas András tanítványa végül jó versenyzéssel a tizenharmadik helyen zárt az erős mezőnyben 58:56 perces idővel.

Ezzel még nem ért véget a versenyszezon, hiszen augusztus 20-án kezdődik Budapesten a FINA junior úszó világbajnokság, ahol szintén indul Veszprém megyei résztvevő. Az ajkai Rája 94’ Úszóklub képviseletében Nagy Réka áll majd rajthoz. Farkas András tanítványa 200 méter vegyesen teszi próbára magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában