Sport

2015.09.06. 18:06

Mindkét Vadnai testvér érmes

Balatonfüred – Vadnai Benjamin a második, míg öccse, Jonatán a harmadik helyen végzett a vitorlázók olimpiai Laser Standard hajóosztályának U21-es Európa-bajnokságán.

Napló-információ

Mindketten a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) versenyzői. A spanyolországi Murciában megrendezett kontinensviadalon a 19 éven aluliak mezőnyében Jonatán ezüstérmes lett. A 83 fiatal versenyzőt felvonultató mezőnyben a fivérek végig az élmezőnyben vitorláztak. Mindkettejüknek volt futamgyőzelme, és minimális, két, illetve öt helyezési ponttal maradtak csak el a győztes, korosztályos világbajnok spanyol Rodrigueztől. A 17 esztendős Vadnai Jonatán a 21 éven aluliak között szerzett bronzérme mellé az U19-es kategóriában – szintén Rodriguez mögött – begyűjtött egy ezüstöt is.

A Vadnai testvérek jó formáját bizonyítja, hogy két hete a hajóosztály korosztályos vb-jén a harmadik és az ötödik helyen zártak. Fiatal koruk ellenére elképzelhető, hogy a testvérek egyike ott lesz a jövő évi olimpián, hiszen versenytársuk, Tomai Balázs jóvoltából – a finn dingis Berecz Zsombor mellett – Laser Standardben is lesz magyar vitorlázó Rió- ban. Válogatóversenyeken dől majd el, hogy hármuk közül ki utazhat az ötkarikás játékokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!