Sport

2016.11.17. 15:22

Mirsad Terzic szerint a csapat érdeke mindennél fontosabb

Nem vagyunk túl jó fázisban, de a PSG elleni ütközet egy remek lehetőség arra, hogy lezárjuk és magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot - nyilatkozta lapunknak Mirsad Terzic, a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes balátlövője.

B. Virág Rita

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája A jelű nyolcasában újabb csúcsrangadó következik, a Telekom Veszprém ezúttal a brutálisan erős PSG gárdáját látja vendégül november 20-án, 17 órától.

- Jól ismerjük egymást a Párizzsal, amely ellen most két nagyon nehéz, és különösen fontos ütközet következik - kezdte Mirsad Terzic, a veszprémi védelem egyik vezére. - Még van néhány napunk, hogy minden részletre alaposan felkészüljünk. Összességében azonban elmondhatom, a PSG tavalyhoz képest igencsak erősödött. Nekem például olyan lövőkkel lesz majd dolgom, mint Barachet, Stepancic, vagy a fiatal Remili.

Mirsad Terzic kitért arra is, hogy a múlt héten meglepően könnyedén átrobogott a francia gárda az addig makulátlan mérlegű Barcelonán is. Úgy fogalmazott, nekik mindenképpen tanulniuk kell a katalánok vereségéből és azt ígérte, a veszprémi védelmet nem fogják olyan könnyen feltörni, mint legutóbb a Barcáét.

Mirsad Terzic
Fotó: Penovác Károly

A bosnyák légiós elmondta, a csapatnak különösen fontos a szurkolók véleménye, és igen, eljutott hozzájuk a negatív kritika, ami sokszor valóban jogos volt.

- Adunk a drukkerek véleményére, hiszen miattuk is vagyunk itt, de azt is el kell fogadni, hogy az idén más rendszerben kell gondolkodnunk. Nem játszottunk egyetlen felkészülési mérkőzést sem, hanem egyből belevágtunk a magyar bajnokságba, ráadásul folyton sérülések hátráltattak bennünket. Akadt olyan hét, amikor egy játékos csak a meccs előtt tudott egyet edzeni, és hétvégén már pályára kellett lépnie. Szóval tisztában vagyunk vele, hogy nem vagyunk jó fázisban, de eljött az idő, hogy véget vessünk ennek. Mi egymást is igyekszünk buzdítani, motiválni - magyarázta.

Megtudtuk, legutóbb, a Silkeborg ellen is ennek lehettünk tanúi, ahogy a hetek óta gödörben lévő Momir Ilic góljainak, szép megmozdulásainak egy emberként örült mindenki, az egész csapat.

- Büszkék lehetünk rá, hogy szakértő közönségünk látja, és érti, mi folyik a pályán. Ezért is igyekszünk száz százalékot nyújtani mindig, így vasárnap a PSG ellen is - húzta alá. A múlt héten vírusos megbetegedéssel bajlódó Terzic elmesélte, nyolc évvel ezelőtt, amikor idekerült, a Veszprém azért küzdött, hogy a nemzetközi elitbe kerüljön. A feltörekvő társaságot inkább egyéni játék jellemezte, ami mostanra megfordult, hiszen a csapatérdek mindennél előbbre való. Ő maga is lemondott a gólszerzésről, mert a csapat sikere sokkal fontosabb, mint az egyéni eredmények.

- Látható, nyolc év alatt milyen szépen fejlődtünk. Örömteli, hogy a vezetőink olyan helyzetben vannak, hogy a legjobbakkal szerződhettek le, és jó érzés tagja lenni ennek az elit társaságnak, de a csúcsra még nem értünk oda. Most a legfontosabb, hogy a gyengébb formát elfelejtsük, s meginduljunk felfelé. Utána beszélhetünk arról, mi lesz tavasszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!