labdarúgás

2017.10.29. 18:02

MTD Hungária labdarúgó megyei I. osztály – Orkán erejű szélben fociztak

MEGYEI KÖRKÉP Szombaton még szép időben, vasárnap viszont viharos, olykor orkán erejű szélben fociztak a csapatok az MTD Hungária labdarúgó megyei I. osztály 12. fordulójában.

B. Virág Rita

Peremarton-Balatonalmádi

3:3 (1:1)

Berhida, 55 néző. Jv.: Holczbauer F. Peremarton SC Berhida: Varga R. – Szabó B., Szabó Z., Nagy Cs. (Ferencz), Gulyás (Barthalos), Dufek, András Sz., András N., Csejtei, Bereczky, Kerekes. Edző: Saáry Zoltán.

Balatonalmádi SE: Nácsa M. – Nácsa B., Horváth P., Varga P., Mogyorósi, Stiger, Straub, Zömbik D., Hencz (Dani), Blaski, Burcsik. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Csejtei (2), Dufek, ill. Burcsik, Varga P., Zömbik D.

Sok taktikai szabálytalansággal tűzdelt, harcos, férfias, de alacsony színvonalú mérkőzésen osztozkodtak a pontokon a felek. A hazaiak részéről egy meg nem adott büntetőt kértek számon, a vendégek részéről pedig a kemény belépőket vitatták a játékvezetőnél a résztvevők. Ha az egyéni hibákat kijavítja a hazai együttes, jobb eredményeket érhetek el.

Jók: András N., Dufek, Csejtei, ill. Burcsik, Varga P., Horváth P.

Balatonfüred-Péti MTE

6:0 (0:0)

Balatonfüred, 100 néző. Jv.: Magyar Á. Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Grecsó, Reznyák (Mátó), Imre, Rápó (Szabó P.), Sowunmi Babatunde, Tóth G., Kós, Krén (Mátyás), Udvardi M. (Tóth L.). Edző: Beszédes Sándor.

Péti MTE: Gáti – Gyurcsek, Müller, Oláh, Nagy M. (Jónás), Kun, Győry (Horváth T.), Schieder, Fenyvesi, Benke (Fazekas), Bálint.

Gólszerzők: Szabó P. (3), Mátó, Grecsó, Sowunmi Babatunde.

Biztos hazai három pontra számítottak a mérkőzésre kilátogató füredi drukkerek, s ennek szellemében már kezdéstől kapujához szorította a vendégeket a BFC. Az első játékrészben a pontatlan utolsó passzok,valamint a péti kapus védései jellemezték a találkozót, így gól nélkül maradtak a nézők.

A második félidőben fokozta az iramot a hazai gárda, s a fáradó vendégek ezt a 60. percig bírták. A hátralevő félóra gólparádét hozott, még ötször zörgött a péti csapat hálója.

Jók: Szabó P., Imre, Sowunmi, ill. Gáti.

Várpalotai BSK-Devecser

6:1 (2:0)

Várpalota, 40 néző. Jv.: Mátéffy R. Várpalotai BSK: Közép (Bálint) – Horváth R., Hulka (Borbély), Kalapács, Borbás, Bogdán (Mária), Szabó G., Balogh Á. (Lujber), Lukács, Csapó (Zsupek D.), Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Devecser SE: Csepregi – Király, Szente (Horváth G.), Németh A., Németh P., Szélessy, Paksai (Szakonyi), Cserna, Csicsics (Tisonyai), Illés M., Illés N. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Bogdán (2), Kustán, Zsupek D., Szabó G., Kalapács, ill. Szakonyi.

Két gyors góllal tudatta ellenfelével a Palota, hogy nem ad esélyt a jól küzdő Devecsernek. A jól futballozó Várpalota megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Jók: egész Várpalota, ill. senki.

Ajka Kristály-Fűzfői AK

3:1 (2:0)

Ajka. Jv.: Horváth P. Ajka Kristály SE: Szalai – Móger (Sipos), Hauser R., Primusz, Ménes, Hauser T. (Bencsik), Szedlacsek (Szarka), Horváth L. (Üveges), Szabó Z., Mészáros (Vizkelety), Kungl. Edző: Sipos Tamás.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Szalai, Balatoni, Humli, Kardos (Heidinger), Nyári, Pál, Szabó P., Schneider (László), Auerbach. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Vizkelety, Szedlacsek, Balatoni (öngól), ill. Heidinger.

Két jól felkészített csapat, színvonalas mérkőzését láthatták a kilátogatók. A hazaiak hamar vezetéshez jutottak. A menteni akaró vendégvédő öngóljának köszönhetően. A hazaiak több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, amelyek egyikéből Szedlacsek fejelt védhetetlenül a kapuba. A lelkes vendégek a második félidőben már több veszélyt jelentettek a kapura, és szerencsés góllal szépítettek: egy távoli lövés a kint álló kapus mögött hullott a hálóba. Cserékkel erősített a Kristály, gyors akció végén Vízkelety sakk-matt helyzetben vágta a labdát a kapuba.

Jók: Szedlacsek, a mezőny legjobbja, Hauser R., Primusz, Horváth, Szabó, Kungl, ill. Pál, Schneider, Auerbach.

FC Zirc/Dudar-Sümeg VSE

1:2 (0:0)

Zirc, 50 néző. Jv.: Baranyai T. FC Zirc/Dudar: Sipos – Vörösházi, Pavelka, Vachtler (Papp B.), Dávid, Torkos, Nagy M., Takács (Papp S.), Petróczi, Orbán, Turner. Edző: Nagy Krisztián.

Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Kiss L., Reicz (Falusi), Karika, Révész, Markó (Rédei), Csordás (Makkos), Márkus (Bencze), Mayer (Horváth R.). Edző: Fördős József.

Gólszerzők: Dávid, ill. Karika, Kiss L.

Kiállítva: Orbán (96., FC Zirc/Dudar), Sipos (65., FC Zirc/Dudar).

Küzdöttek a csapatok egymással, a sáros talajjal, és a viharos széllel is. A hazai gólra a vendégcsapat büntetőből, majd egy szabadrúgásból szerzett potyagóllal elvitte a három pontot.

Jók: senki, ill. Hegedűs, Karika.

Magyarpolány-Ugod SE

2:0 (0:0)

Magyarpolány, 50 néző. Jv.: Bódi A. Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried, Polt, Kardos, Vöröskői (Döbrösi M.), Döbrösi G., Piri (Szállási). Edző: Piri Ottó.

Ugod SE: Pethő – Mogyorósi, Gödri D. (Joó), Gödri Á., Vesztergom, Zsirai, Szommer, Egyed, Czere (Fodor), Hegyi, Zsoldos (Fehérvári). Edző: Szőke Zoltán.

Gólszerzők: Piri, Polt.

A vendégek nem tudták kihasználni az első félidőben az orkán erejű szél támogatását, sőt még a hazaiaknak voltak inkább helyzetei. A második játékrészben a hazaiak nagy nyomása gólokká érett. Teljesen megérdemelt a Magyarpolány győzelme, sőt az eredmény még az ugodiakra nézve hízelgő.

Jók: egész Magyarpolány, ill. Hegyi, Zsirai.

Csetény-Gyulafirátót SE

2:1 (1:1)

Csetény, 100 néző. Jv.: Ákos D. Csetény SE: Tálos G. – Hornyacsek R., Szenft, Kakas, Ganzler (Gersics), Nagy R., Hornyacsek E. (Fenyvesi), Vincze (Tálos D.), Jakab, Kiss S., Bíró. Edző: Nagy László.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Végh, Kálmán, Veinperl, Zágor Zs., Balta G., Szabó G., Olasz (Balta Z.), Péteri (Zágor M.), Tímár. Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerzők: Gersics, Kakas, ill. Zágor Zs.

Alacsony színvonalú mérkőzésen, irreális időjárási körülmények között, a hazai csapat annyival jobban akarta a győzelmet, mint amennyivel nyert. A győztes gólért külön köszönet a szívlélek Gersics Józsefnek.

Jók: Kis S., Jakab M., ill. senki.

Úrkút SK-Tihanyi FC

2:1 (0:1)

Úrkút, 280 néző. Jv.: Hegedüs M. Úrkút SK: Zsigmond – Lang, Új, Szabó L., Korpos, Tróbert, Kuti, Kádár, Haman (Márton), Keller (Sáringer), Takács. Edző: Garai Péter.

Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Kovács Á. (Benedek), Németh K., Nemes, Gál, László, Kovácsfi (Csik), Károlyi (Varga Gy.), Pass, Erőss. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Korpos, Szabó L., ill. Gál.

Kiállítva: Gál (85., Tihanyi FC).

Szépszámú közönség előtt rendezték meg a forduló rangadóját, ahol rögtön a kezdés után a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést és a 3. percben Sadjo beadása után Tróbert került ziccerbe, de hat méterről a kapu mellé helyezett. Majd ismét a kameruni légiós beadása következett, Keller érkezett, ám Sárdi óriási bravúrral védett.

A félidő közepére állandósult az Úrkút fölénye, a Tihany leginkább a védekezéssel volt elfoglalva, előbb Korpos előtt adódott nagy helyzet, majd Lang beadásszerű lövése után ismét a vendégek kapusának kellett nyújtózkodnia.

Aztán jött a hazai sokk: az addig nem sokat mutató tihanyiak az első valamirevaló támadásuk után megszereztek a vezetést – egy rossz hazai váltás után Pass adott jó labdát az üresbe futó Gállnak, aki 10 méterről az elvetődő Zsigmond mellett, a rövid sarokba lőtt, 0:1.

A második félidőre aztán egy harcosabb Úrkút futott ki a pályára. A hazaiak teljesen beszorították a Balaton-partiakat, s az 51. percben Sadjo baloldali szögletét Szabó fejelte a tihanyi kapuba, 1:1.

Továbbra is a hazaiak támadtak, a vendégek beszorultak a kapujuk elé, a 61, percben ismét Sadjo ívelt be egy szögletet és a kapu előtt a lecsorgó labdát Korpos vágta a léc alá, 2:1.

A tihanyi csapat feljebb tolta a védekezését a gól után, azonban igazi gólszerzési lehetőséget nem tudott kialakítani. A hazaiak Szabó vezérletével nagyszerűen védekeztek és veszélyes kontrákat vezettek, előbb Korpos, majd Kádár lőhetett volna gólt, de az eredmény már nem változott.

Összességében a nagy mezőny fölényben játszó hazaiak a helyzetek alapján megérdemelt győzelmet arattak a forduló rangadóján.

Jók: az egész Úrkút, Szabó Levente, a mezőny legjobbja, ill. Sárdi.

Garai Péter: – Megérdemelt a győzelmünk rengeteg helyzetünk volt ismét.

Lukács István : – A hazaiak többet tettek a győzelemért, tejesen megérdemelten nyertek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában