sérülés

2020.02.07. 15:34

Műteni is kell a Barcelona focistáját

Sokan már azt is biztosra veszik, hogy Ousmane Dembélé a szezonban már nem lép pályára.

Barcelona's French forward Ousmane Dembele looks on during the Spanish league football match be tween FC Barcelona and Levante UD at the Camp Nou stadium in Barcelona, on February 2, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: LLUIS GENE

Ousmane Dembélét, az FC Barcelona labdarúgóját kedden Finnországban megműtik.

A katalán klub csütörtöki közlése szerint a 22 éves francia támadót – akinek a hétfői edzésen szakadt el a combizma – Turkuban operálják meg, majd azt követően adnak tájékoztatást várható visszatérésének időpontjáról.

A spanyol és a francia sajtó eközben szinte biztosra veszi, hogy Dembélé ebben a szezonban már nem lép pályára, és erősen megkérdőjeleződött a részvétele a nyári Európa-bajnokságon is.

A világbajnok Dembélé 2017 nyarán 105 millió euróért szerződött a Barcelonához, ahol a klubvezetők vele kívánták feledtetni a Paris Saint-Germainbe távozó Neymart. A játékos első idénye azonban rosszul sikerült: öt hónapot hagyott ki sérülés miatt. Eddig több mint 60 mérkőzésről hiányzott – többnyire izomsérülései miatt -, a mostani idényben csapata 31 meccse közül mindössze kilencen tudott játszani. Legutóbb november 27-én lépett pályára. Dembélé a Barcelonában 74 tétmérkőzésen 19-szer volt eredményes.

A katalánok támadósorának másik tagját, Luis Suárezt január közepén műtötték meg. A 33 éves uruguayi csatár Dembélével ellentétben alapembernek számít, a felépülését pedig május közepére jósolják, azaz várhatón ebben a szezonban már ő sem játszhat.

Forrás: MTI

Borítókép: Ousmane Dembélé 2020. február 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában