Sport

2016.10.16. 16:48

Nagy kár érte! - Izgalmas csatát vívott a BKSE

Balatonfüred, Winterthur – Kőkemény, izgalmas csatát vívott a Balatonfüredi KSE a továbbjutásért a férfi kézilabda EHF-kupában. Nem volt elég az öt gólos előny.

Horváth Gábor

Pfadi-BKSE 27:20 (14:10)

Winterthur, 750 néző. V.: Bounouara, Sami (franciák).

Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori 1, Kasparek 5, Semenov 4, Debreczeni, Győri 2 (1), Varsandán 3 (1). Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Németh, Petrovski 1, Déber, Szilágyi, Nemes, Vasvári, Kemény 4. Edző: Csoknyai István.

Pfadi Winterhur: Vaskevicius, Schulz (kapusok), Ott, Maros 4, Tynowski 1, Hess 2, Pecoraro, Langerhuus, Sidorowicz 9, Gavranovic 1, Lier 3, Vernier 1, Jud 5, Svajlen. Edző: Goran Cvetkovic.

Kiállítások: 14, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/0, ill. 2/2.

Az első mérkőzésen magabiztosan győzött a Balatonfüredi KSE, amely a hazai nyitányon végig irányított, már kilenc góllal is vezetett, s végül 28:23-ra nyert. A BKSE hét közben két játékost is veszített, Zdolik Bence ujjtörés miatt esett ki hosszú hetekre a játékból, Kancel Ottó pedig részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, ezért nem állhat – szintén jó ideig - a csapat rendelkezésére.

A fürediek védekezése ezúttal nem állt a helyzet magaslatán Fotó: Penovác Károly

A visszavágó első gólját a vendégek szerezték, Varsandán Milán hetesből volt eredményes. A svájciak gyorsan válaszoltak, majd Gábori találata után másodszorra is egyenlítettek. Ezt követően át is vették a kezdeményezést, a Füred sokat hibázott, s a 10. percben már 6:2 állt az eredményjelzőn. A Pfadinál Sidorowicz volt rendkívül aktív, az első találkozón is sokat vállaló átlövő már három gólnál járt, míg a fürediek az utóbbi időben bombaformában lévő fiataljának, Győri Mátyásnak kevésbé ment a játék. Remekül ment ugyanakkor a védés a svájciak veterán kapusának, Vaskeviciusnak.

Győri hetesből szépített, Varsandán lőtte meg a negyedik füredi gólt, ám a hazai együttes tartotta a különbséget, 16. perc: 8:4. A folytatásban sem tudott felzárkózni a Balaton-parti alakulat, 19. perc: 11:6. Sőt, nem sokkal később hatra nőtt a különbség.

Varsandán hét perces vendég gólcsendet tört meg, a félidő hajrájában pedig Semenov hozta közelebb csapatát, négy gólos Pfadi-vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején Kasparek duplázott, a svájciak mindkét találat után válaszolni tudtak. Nem állt össze a fürediek védekezése, s a Csoknyai-csapat nem is tudott feljebb zárkózni, ismét ötre nőtt a különbség, a 38. percben 18:13 volt az állás. A vendégeknél a kapusbravúrok sem jöttek, míg a másik oldalon Vaskevicius továbbra is remekelt, továbbjutásra állt a Pfadi, 42. perc: 19:13. Kasparek kaparta össze magát és talált kétszer is a hálóba, Kemény pedig háromra csökkentette a különbséget a BKSE, 20:17.

Hazai időkérés után Hess talált a hálóba, 10 perccel a vége előtt néggyel vezettek a winterthuriak. Hiába kért időt Csoknyai István, ismét a svájciak találtak be, sőt az 54. percben megint ők álltak továbbjutásra, 24:18. Nem tudott a kapuba találni a BKSE, amely nagy bajba került, 55. perc: 25:18. Kemény törte meg a hosszú füredi csendet, de ez már késő volt. A Pfadi jutott be a következő selejtező-fordulóba, ahol megküzdhet a csoportkörbe kerülésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!