Sport

2015.02.15. 11:10

Nagy pofon után - Hazai kupameccsen javítana a BKSE

Aki csak él és mozog a füredi kézilabda környékén, igazi hideg zuhanyban részesült pénteken este. Az EHF-kupa csoportkörének nyitánya akkora pofon volt, hogy a fal adta a másikat, ám túl sok idő nincs a felépülésre.

Horváth Gábor

Győri Mátyás a lényegre tapintott a horvát RK Nexe elleni tizenkét gólos vereséget (19:31) követően. A Balatonfüredi KSE fiatal tehetsége a sajtótájékoztatón elmondta, sokat nem szeretne beszélni a Veszprém Arénában lejátszott meccsről. Egyrészt azért, mert rossz élmény volt, másrészt kedden újabb feladat jön, nem lehet sokat rágódni a kiütésen.

– Nincs sok idő lógatni az orrunkat, gratulálok a Nexének, nekünk pedig gyorsan össze kell szednünk magunkat – fogalmazott a négy találatig jutó játékos.

Ez fájdalmas volt, de a Balatonfüredi KSE-nek (elöl Faluvégi Rudolf) nincs sok ideje a gyógyulásra (Fotó: Penovác Károly)

A Balaton-partiaknak kedden (18.00) a Magyar Kupában van jelenésük, hazai pályán öt gólt kellene ledolgozni a Mezőkövesd ellen a továbbjutáshoz. Ehhez pedig óriási formajavulásra lesz szükség. Az összecsapás ugyanakkor egyben lehetőség is, ha sikerül megfelelő teljesítményt nyújtani, az visszazökkentheti a BKSE-t a megfelelő kerékvágásba.

S hogy mi kell ehhez?

Nagyjából mindent másként kell csinálni, mint a horvátok elleni találkozón. A fürediek történetük egyik leggyengébb kezdését produkálták, először a 9. percben találtak be, az első hazai akciógól pedig a 16. percben született. Miközben az átlövések alig mentek el a kapuig, Bánhidi Bencét beállóban eltüntették a jóval felkészültebb vendégek. A védekezés alig-alig tudta nyomon követni a Nexe-támadásokat. Így lett a remélt szoros ütközetből végül kiütés. A 18 éves Győri a jobbak között volt, de társaihoz hasonlóan ő is sokat hibázott.

Csoknyai István a gyatra rajt mellett a sok technikai hibát említette, megjegyezve, képtelenek voltak az elképzelt játékot megvalósítani.

– Volt ugyan egy felzárkózási esélyünk, de összességében csak edzőpartnerei voltunk a jó erőkből álló horvát csapatnak. A folytatásban jobb játékot kell produkálnunk, különben sanszunk nincs ebben a csoportban – tette hozzá az edző.

 

A Mezőkövesd után svéd ellenfél jön

A Mezőkövesd elleni (kedd, 18.00) hazai kupamérkőzés után ismét az EHF-kupában van jelenése a Balatonfüredi KSE-nek. A csoportkör második fordulójában, szombaton a svéd Eksilstuna vendége lesz az alakulat. A svédek a nyitányon, múlt szombaton 31:27-re kaptak ki a német Melsungen otthonában. Visszatérve a keddi MK-összecsapásra, a BKSE-nek öt gólt kell ledolgoznia a legjobb négybe jutáshoz. A kövesdiek a párharc első meccsét 21:16 arányban nyerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!