Sport

2016.09.10. 18:22

Nagyon rosszkor hibázott a Füred

Balatonfüred, Gyöngyös - Kőkemény, változatos csatát vívott egymással a balatonfüredi és a gyöngyösi kézilabdacsapat az NB I szombati játéknapján. A vendégek rosszkor hibáztak.

Horváth Gábor

Gyöngyös-BKSE 24:23 (12:10)

Gyöngyös, 800 néző. V.: Herczeg, Südi. Gyöngyös: Hudák - Országh 5, Oliveira 4, Juhász 3, Hegedűs 2, Lele 6 (2), Kovacsics. Csere: Ivanisevic (kapus), Sipeki, Németh 1, Reznicek 3, Rasic, Duris, Mikita. Edző: Debre Viktor. Balatonfüredi KSE: Fazekas 1 - Gábori 1, Kemény 2, Kancel, Gerdán, Zdolik 5, Varsandán 1. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Győri 1, Németh, Déber, Petrovski 3, Debreceni 4, Kasparek 5, Semenov. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/1.

Lele Ákos találatával kezdődött a meccs, ám a fürediek gyorsan fordítottak, 3. perc: 1:2. Ezután a Gyöngyös magához ragadta a kezdeményezést, a BKSE igyekezett tapadni rendre két-három gólos előnyben lévő ellenfelére, ám egyenlítenie nem sikerült. A 18. percben a volt füredi Juhász góljával 9:5-re alakult az állás, mire a balatoniak megkezdték a felzárkózást. Kasparek, Győri és Debreczeni révén egyre jött fel a BKSE, amely végül Lele sikeres büntetőjét követően kétgólos hátránnyal zárta az első játékrészt.

Petrovski fontos büntetőt hagyott ki a hajrá előtt, a BKSE támadásban többször is hibázott Fotó: Penovác Károly

Az állás azonban hamar változott, a folytatásban Varsandán és Petrovski volt eredményes, majd Fazekas Nándor is a kapuba talált, kihasználva, hogy a hazaiak hálóőre nem ért vissza csere után a helyére, 35. perc: 12:13. A Gyöngyös percei következtek, de egy rohammal a 44. percre megint a vendégek kerültek előnybe, 15:16.

Kőkeményen gyűrték egymást a felek, kettőre növelte a különbséget a Füred, lehetett volna három is közte, ha Petrovski nem hagyja ki a büntetőt. A hiba megbosszulta magát, a hazaiak öt találatot szereztek zsinórban a leblokkoló Balaton-partiak ellen, 55. perc: 22:19. A hajrában a BKSE nagy rohamot indított a pontszerzés érdekében és másfél perccel a vége előtt a Gyöngyösről igazolt Debreczeni Dávid 24:23 alakította az állást. Egalizálni azonban nem sikerült, a hazaiaké lett két pont.

A végjátékot jobban bírta a hazai csapat, az utolsó támadásnál a kezében volt a Fürednek a pontszerzés, de nem sikerült a hálóba találni.

Csoknyai István: - Erre készültünk, nagyon nehéz, forró hangulatú meccs volt. Mindkét csapat nagyon felkészült egymásból, nüanszok döntöttek. Kezünkben volt a meccs, de sajnos hibáztunk és a 0:5 után már nem tudtunk visszajönni. Kár érte, de jön a következő meccs, amelyen szeretnénk javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!