Kettős győzelemmel zárta a kupapárharc

2020.02.07. 21:28

Nagyot csatázott, és kivívta a fináléba kerülést az 1. FCV

Az első 20 perc után hátrányba volt, a második félidőben azonban négyszer is a kapuba talált a veszprémi futsalcsapat, amely kettős sikerrel jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Frank Tamás együttese az idegenbeli 4-3-as győzelem után, pénteken este 4-2 arányban nyert.

Horváth Gábor

A most bemutatkozó brazil Raimundo nem volt eredményes, de egy gólpasszt kiosztott Tatai Józsefnek (a kép bal szélén)

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Magyar Kupa négyes döntőjébe kerülés volt a meccs tétje, a párharc első felvonásán, Csömörön 4-3-as veszprémi siker született.

Az 1. FCV gyenge ősz után jól kezdte a 2020-as évet: a bajnokságban döntetlent játszott az éllovas Berettyóújfaluval, a Dunaferrt pedig megverte idegenben, így a csapat jó előjelekkel várhatta a kupavisszavágót. A bakonyiak három új játékost igazoltak a télen, közülük ketten, a brazil Raimundo és a szerb Milosavljevic ott volt a keretben a pénteki találkozón.

Óvatosan kezdtek a felek, látszott, hogy mindkét csapat alaposan felkészült a másikból, és persze egyik sem akarta megkapni az első gólt.

Az újonc Raimundo kapufája volt az első említésre méltó esemény. A Veszprém szép csendben magához ragadta az irányítást, Raimundo lövését védte Varsányi.

Közel nyolc perc játék után a Rubeola is eljutott kapura tartó lövésig, Klcsó a helyén volt. Nem sokkal később egy szabadrúgásnál kellett résen lennie a hazaiak hálóőrének.

A most bemutatkozó brazil Raimundo nem volt eredményes, de egy gólpasszt kiosztott Tatai Józsefnek (a kép bal szélén) Fotó: Penovác Károly/Napló

Frank Tamás időt kért, a folytatásban Milosavljevics lövésénél komoly reflexre volt szüksége Varsányinak.

Hét perccel a vége előtt Klcsó védett nagyot, nem sokkal később ismét játékba kellett avatkoznia.

Ebben az időszakban a vendégeknél volt többet a labda, de egyik csapat sem kockáztatott túlságosan sokat.

Tatai volt közel a gólszerzéshez, ez azonban a Rubeolának sikerült végül.

A 19. percben Boromisza szabálytalansága volt a hatodik veszprémi falt, a csömöriek 10 méteres büntetőhöz jutottak és Keresztury lövését nem sikerült hárítania Klcsónak, 0-1.

A játékrész legvégén mindkét oldalon akadt még lehetőség, a legnagyobb Tatai előtt, de többször nem rezdült a háló.

A második félidőben először a vendégek veszélyeztettek, aztán Bencsik Roland előtt adott lehetőség, nem sokkal később a gólvonalról mentettek a Rubeola játékosok. Az idő a csömörieket sürgette, s ez azt jelentette, hogy az az 1. FCV-nek több helye maradt a támadásokra. A 28. percben Tatai villant, és egy villámgyors akció végén a jobb felsőbe vágta a játékszert, 1-1.

Nyolc perccel a vége előtt 5 a 4 elleni játékra váltott a Csömör, és a 35. percben ez be is jött, Horváth volt eredményes, 1-2.

Nem sokáig éltek a vendégreménye, Bencsik Roland még ebben a percben egalizált, 2-2.

A Rubeola nagy erőket mozgósított, kapufát lőtt, és Klcsónak is bőven akadt munkája, de nem sikerült újabb gólt szereznie. Ellenben a Veszprémnek igen, Tatai József a 38. (2-3) és a 40. percben (2-4) is szemfüles, üres kapus gólt lőtt saját térfeléről.

Frank Tamás: – Úgy érzem, magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést. Az első félidőben nem koncentráltunk eléggé, nem a játékkal foglalkoztunk, emiatt nyögvenyelősre sikerült a játékrész. A folytatásban igazi nyíltsisakos küzdelem zajlott a pályán. Ellenfelünknek kellett kockáztatnia, mi pedig kihasználtuk a lehetőségeket. Az időkérés jól jött, megbeszéltük a taktikát és fontos gólt szereztünk belőle.

Jenei Ottó: – Mindkét meccsen nagyon jól játszottunk, de nem volt szerencsénk. Büszke vagyok a csapatra, szinte végig mi irányítottunk, a helyzetkihasználásunk azonban gyenge volt. Sok sikert a folytatásban a Veszprémnek.

1. FCV-Rubeola FC 4-2 (0-1)

Veszprém, 800 néző. V.: Tamási, Czene-Joó, Imrő. 1. Futsal Club Veszprém: Klcsó – Miklós, Tatai, Gyurcsányi, Boromisza. Csere: Schmidmajer, Spandler, Tar, Milosavljevics, Varga, Bognár, Bencsik Á., Raimundo, Bencsik R. Edző: Tar Tamás. Rubeola FC: Varsányi – Keresztury, Nehéz, Füzy, Józsa. Csere: Oswald, Horváth, Érsek, Milavecz, Viz, Fischer. Edző: Jenei Ottó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában