Férfivá értek a fiatalok

2019.06.04. 10:27

A bajnok VLS Veszprém feljutott az NB III-ba

Örült, de nem ünnepelt a bajnoki cím megszerzését követően, szombaton a veszprémi labdarúgócsapat. A pezsgőbontás azonban csak néhány napot váratott magára, a keddi sorsoláson kiderült, hogy a VLS-nek nem kell osztályozót vívnia, azaz játék nélkül felkerül az NB III-ba.

Horváth Gábor

Mint ismeretes, idén a VLS Veszprém kaparintotta meg az aranyérmet az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokságban. A bakonyiak végül négy pont előnnyel zártak a nagy rivális Balatonfüredi FC előtt, a VLS közel 200 gólt (194) szerzett a szezonban és mindössze 13-at kapott. Ez a legjobb mérleg a mezőnyben.

- Megküzdöttünk érte, elértük, amit akartunk – kezdte értékelőjét a Naplónak Pető Tamás edző, aki rögtön hozzátette: örültek a bajnoki címnek, de azért nem ünnepeltek, mert akkor lesz teljes a boldogságuk, ha sikerül kivívni az NB III-as szereplés jogát.

Amikor beszélgettünk, még nem tudta, hogy ez a vágy gyorsan teljesül. A keddi sorsoláson a Veszprém egyike volt annak a hat csapatnak, amelynek nevét kiemeltként húzták ki.

A húsz megyei bajnok közül hat nem vállalta a magasabb osztályú szereplést, vagy nem kapott liszenszet. Így hat csapat jutott fel játék nélkül az NB III-ba. A sorsolás a VLS Veszprém mellett a következő együtteseknek kedvezett: FC Hatvan (Heves), Lipót Pékség SE (Győr-Moson-Sopron), Balassagyarmati VSE (Nógrád), Ózdi FC (Borsod-Abaúj-Zemplén), Dabas-Gyón FC (Pest).

Az osztályozó párosításai pedig a következők: Bicske (Fejér)–Tatabányai SC (Komárom-Esztergom), Tiszafüredi VSE (Jász-Nagykun-Szolnok)–DVSC II (Hajdú-Bihar), Hévíz SK (Zala)–Balatonlelle SE (Somogy), Békéscsaba 1912 Előre II (Békés)–Kelen SC (Budapest). (Az első mérkőzéseket június 8-án, szombaton játsszák.)

Pető Tamás és csapata kemény szezonon van túl, most pedig új projekt kezdődik: az NB III-ban kell sikeresen szerepeltetni a fiatal alakulatot
Fotó: Penovác Károly/Napló

Visszatérve a nemrég véget ért idényre, a veszprémi szakember hangsúlyozta, nagyon büszke arra, hogy számos veszprémi fiatal épült be az elmúlt hónapokban a csapatba, és lett húzóember.

- Amikor elkezdtük a munkát, öt játékosom is csak 17 éves volt. Időközben ezek a fiatalok rengeteget fejlődtek, erőssé váltak, mondhatni, férfivá értek. Közülük Vass Szilárdot meghívták az U19-es válogatottba. Az egész város büszke lehet rájuk. Mi bátran nyúlunk a fiatalokhoz, nem félünk megadni a lehetőséget nekik. Az is a célunk, hogy helyreállítsuk a régi rendet, és a város remekül működő utánpótlásklubjából hozzuk, építsük fel a helyi tehetségeket.

Pető Tamás azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az egész klub milyen sokat dolgozott a szezonban. – Mélyről indultunk, az előző vezetőedző borzasztó állapotokat hagyott maga után, amikor megérkeztem például mindössze nyolc játékos ült velem szemben az öltözőben.

Azóta szerencsére nagyot fordult a világ, nyilván szükség lesz erősítésre a magasabb osztályban való helytálláshoz, de egy önbizalomtól duzzadó, egységes, fiatal gárda igyekszik majd megbirkózni a jövő nagy feladataival.

A VLS Veszprémre szerdán is vár egy feladat, a csapat a Veszprém megyei kupa döntőjében a Devecserrel játszik. A találkozó 18 órakor kezdődik az ajkai stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában