Helyi sport

2017.10.28. 19:56

Négy gólt kapott aVLS Kaposváron

Veszprém – Nem volt esélye a bajnoki címre hajtó Kaposvár otthonában a Veszprémnek a labdarúgó NB III nyugati csoportjában szombaton.

Horváth Gábor

Kaposvár-VLS

4:0 (1:0)

Kaposvár. V.: Kubicsek. VLS Veszprém: Mikler – Boromisza, Felber, Dobsa, Gunther (Kelemen, 78.) – Bene (Hoós, 67.), Kókány, Simon, Szabó (Bognár, 46.) – Irmes, Polareczki. Edző: Orbán Tamás. Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Sóron, Andorka (Rajczi, 60.), Hadaró, Szakály, Ur, Ivancsics (Nagy J., 79.), Nagy K. (Ludánszki, 75.), Kollega, Lakatos. Edző: Deákvári Antal.

Az élmezőnyhöz tartozó, bajnoki címre hajtó Kaposvár otthonába volt hivatalos a 12. fordulóban a Veszprém.

Bátran kezdett a VLS, ám a hazaiak egyre nagyobb nyomást helyeztek a bakonyi csapatra. A vendégek szervezetten futballoztak és a védekezésből igyekeztek gyors ellentámadásokat indítani.

A 25. percben aztán megszerezte a vezetést a Rákóczi, egy baloldali szögletnél a beívelt labda teljesen üresen találta a kapu előtt Sóront, akinek nem volt nehéz dolga, 1:0.

A folytatásban is a kaposváriak birtokolták többet a labdát, a Veszprém nem igazán tudott a kapu elé kerülni, helyzeteket kialakítani.

A második félidő elején máris növelte előnyét a házigazda, a 47. percben ismét egy szöglet után hagyott ki a vendégvédelem, a kifejelt labdát 16 méterről, középről Kollega kíméletlenül vágta a hálóba, 2:0.

A Kaposvár ezután még magabiztosabban futballozhatott, kicsit több területet adott a bakonyiaknak, de a hibákra kíméletlenül, gyorsan, pontos, rövid passzos játékkal reagált.

A 73. percben a csereként beállt Rajczi volt eredményes, a rutinos csatár a Miklerről felpattanó labdát a hálóőr és a védők fölött fejelte a kapuba, 3:0.

A 80. percben Ludánszki állította be a végeredményt. Megint egy pontrúgás hozta zavarba a bakonyiakat, akik szöglet után nem tudtak felszabadítani. A bal oldalra került a labda, a beadást Hadaró csúsztatta Ludánszki elé, aki közelről a hálóba bólintott, 4:0.

Biztosan nyert a Rákóczi FC, amely ezzel a győzelemmel a tabella élére ugrott.

Orbán Tamás: – Felőröltek minket a kaposváriak, akik állandó nyomás alatt tartották védelmünket, és a hibákat kihasználva megérdemelten nyertek.

képalá:

A veszprémiek (a képen Bognár) a múlt hét után ezúttal sem tudtak gólt és pontot szerezni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában