Sport

2017.09.05. 13:05

Négy megyei csapat indul a kézilabda NB I/B-ben

Négy Veszprém megyei csapat is érdekelt lesz a férfi kézilabda NB I/B-s bajnokságban, amelynek 2017/18-as idénye szeptember 15-én rajtol el.

B. Virág Rita

Tizennégy együttes csatázik majd a férfi kézilabda NB I/B nyugati csoportjában, köztük a Telekom Veszprém U20-as alakulata, a Balatonfüredi KSE U20-as csapata, valamint a Veszprémi KKFT és az újonc KK Ajka.

Elvileg mind a keleti, mind a nyugati szekcióból öt-öt együttes esik majd ki. A tervek szerint a jövő évtől, vagyis a 2018/19-es évadtól szintén marad a keleti, nyugati felosztás, de a létszám alaposan megcsappan, csupán 12-12 együttes verseng majd.

A Telekom Veszprém (fehérben) és a Balatonfüredi KSE is alaposan átalakította tavalyi együttesét, hiszen idén már U20-as korosztályt kell indítania
Fotó: Penovác Károly

Az idén tehát nem babra megy a játék, az 1-9. helyen kell zárni ahhoz, hogy a csapatok megőrizzék NB I/B-s tagságukat.

A nyitófordulót a következő hétvégén tartják. Szeptember 15-én a NEKA-SZESE Győr mérkőzéssel indul a bajnokság. A Veszprémi KKFT a PLER otthonában kezd szeptember 16-án 18 órakor. A tavalyi negyedik helyezett Telekom Veszprém pedig a Százhalombattához látogat az előbb említett időpontban. A Balatonfüredi KSE U20 pedig az újonc KK Ajkát fogadja 17-én 16 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!