Sport

2013.12.10. 11:10

Négyből három csapat nyert

Megyei körkép - Papírforma eredményeket hozott a férfi kézilabda NB I/B legutóbbi fordulója: nyert a listavezető Veszprém, a Balatonfüred és a Várpalota is, míg az Ajka kikapott.

Napló sport

Szentendre -KK Ajka

39:25 (18:12)

Budakalász, 100 néző. V.: Ágnecz, Sipos. Le Belier KK Ajka: Körli - Majdanics 2, Schmidt 1, Tarlósi 3, Erőss, FÖLDESI 4, PAÁR 8 (1). Csere: Völgyesi (kapus), Huszti, Rozmán 2, Fábián 2, Pavelka, Molnár 1, Márkus 2, Sipos. Edző: Huszti Géza.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/1.

A több egykori NB I-es játékost is a soraiban tudó Szentendre ellen a félidő derekáig jól tartotta magát az Ajka, ám a hazaiak a félidő vége előtt könnyű gólokkal elhúztak.

A folytatásban sem változott a játék képe, a hazaiak Bajusz Sándor vezérletével tetszés szerint érték el góljaikat.

VBSK -Dabas

29:22 (13:12)

Várpalota, 500 néző. V.: Bonifert, Oláh. Várpalotai Bányász SK: SZÁSZ - Vesztergom, Mazák 3, Bella 2, PUTICS 11, Szabó, BÁRDOS 7, Soha 3. Csere: Lakatos, Ubornyák (kapusok), Horváth B., Tolnai 2, Galambos 1, Béres, Falkner, Németh. Edző: Kaló Sándor.

Kiállítások: 12, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/2.

Hatalmas becsvággyal küzdött a Várpalota, s bár a félidő közepéig a Dabasnál volt az előny, sikerült fordítania a hazaiaknak. A szünet után a Bányász pillanatok alatt négy gólra hizlalta a különbséget. A Dabas egyre idegesebben, kapkodva kézilabdázott, így a VBSK fokozatosan növelte a különbséget és megérdemelten nyert.

Csoknyai István fiatal együttese ismét győzött és vezeti a másodosztály nyugati csoportját (Fotó: Penovác Károly)

 

MKB-MVM II -Sz.batta

29:25 (15:12)

Veszprém, 250 néző. V.: Arnold, Temesi. MKB-MVM Veszprém II: BORBÉLY - KISÉK B. 5, Ligetvári 3, Gulás, PRICZEL 4, PÁSZTOR 2, GYENE 6 (1). Csere: Kisék M. (kapus), Strannig 2, Vizes 5 (3), SZEITL 2, Zakics, Horvácki, Pócz Nagy, Bonyhádi, Horváth D. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 14, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 4/3.

A vendégek kezdtek jobban (4:6), de a fiatal veszprémiek a 20. perc végére fordítani tudtak (11:7) és ettől kezdve már nem is adták ki kezükből a vezetést. A második játékrész elején ugyan a Százhalombatta vészesen megközelítette a vendéglátókat, ám veszprémi időkérés után helyre állt a rend és biztos sikert könyvelhetett el a listavezető.

Tatai AC- BKSE II

22:27 (14:14)

Tata, 200 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Balatonfüredi KSE II: KOMENDÁNT - Lestál 4, FALUVÉGI 7, TÖRTELI 7, Pordán, Nagy D. 4, Mátó. Csere: Horváth M. (kapus), Vasvári 1, Németh B. 4, Csóka, Kemény, Éliás, Fébert. Edző: György László.

Kiállítások: 10, ill.6 perc.

Hétméteresek: -, ill. 6/5.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, egyik fél sem tudott két gólnál nagyobb előnyt kiharcolni, de aztán döntetlenről folytatódott szünet után a játék. A térfélcserét követően az ifjú fürediek nagy tempót diktáltak és igyekeztek hibára kényszeríteni ellenfelüket. A Tata egyre több bakit vétett, amit a BKSE gyors ellentámadásokkal és könnyű gólokkal torolt meg. Végül a balatoniak magabiztosan szerezték meg a két pontot.

 

A következő fordulóban rendezik:
Százhalombatta- Várpalota, Balatonfüred II -Pécs, Ajka -Tata, SZESE II- MKB-MVM II.
Állás: 1. MKB-MVM 21 pont, ...5. Palota 17, 6. Füred 16, ...12. Ajka 5.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!