siker

2019.06.28. 20:21

Negyeddöntős a női kosárlabda-válogatott

A magyar lányok Olaszország csapatát győzték le.

Nis, 2019. június 28. A magyar kispad a nõi kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Olaszország - Magyarország mérkõzésen a Cair Sportcenterben, a szerbiai Nisben 2019. június 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

A magyar válogatott 59-51-re legyőzte Olaszországot pénteken a szerb-lett rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság második fordulójában Nisben, ezzel csoportelsőként bejutott a belgrádi negyeddöntőbe.

A nyitókör győzteseinek pénteki összecsapása óriási küzdelmet és kevés pontot hozott, a második negyedben főként Horti Dóra révén 11 ponttal elhúzott Székely Norbert együttese, ám az ellenfél egy 12-0-ás rohammal fordított. A nagyszünetben 26-25-re vezettek az olaszok, akik a legutóbbi, 2017-es Eb nyolcaddöntőjében búcsúztatták a magyarokat Csehországban.

Fordulás után maradt a kosárínség, de ebből már a szívósan védekező magyar válogatott jött ki jobban, amely az utolsó játékrészben 11 ponttal meglépett. Innen már nem volt visszaút a rivális számára, és a magyar siker egyben azt jelenti, hogy az utolsó, vasárnapi csoportmeccs eredményétől függetlenül a nemzeti csapat biztosan megnyeri a C csoportot, így közvetlenül bejutott a negyeddöntőbe. Ennek mérkőzéseit csütörtökön játsszák Belgrádban.

A magyarok – akik vasárnap 16 órakor a török válogatott ellen zárják a csoportkört Nisben – legutóbb 2001-ben jutottak a legjobb nyolc közé Eb-n.

Forrás: MTI

Borítókép: a magyar kispad a női kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Olaszország – Magyarország mérkőzésen a Cair Sportcenterben, a szerbiai Nisben 2019. június 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában